Siden oktober har Café66baren holdt til på Laksetorvet, men det er slut nu. Situationen med corona er gået ud over omsætningen, og med den seneste nedlukning kan baren ikke tjene penge nok til fortsat at holde åbent. Foto: Berit Hvassum

Ekstra restriktioner får bar til at lukke

"Regeringen har besluttet at udvide restriktionerne, der i sidste uge blev indført i 69 kommuner, til at gælde hele landet. Det sker på baggrund af en indstilling fra Indsatsgruppen, som sundhedsmyndighederne sidder med i".

Sådan lød meldingen fra regeringen den 15. december. Samme dag fulgte Café66baren den officielle besked fra myndighederne op med en melding til kunderne. På sin facebookside skrev baren på Laksetorvet, at den i overensstemmelse med restriktionerne ville lukke den 16. om eftermiddag.

ERHVERV

“Regeringen har besluttet at udvide restriktionerne, der i sidste uge blev indført i 69 kommuner, til at gælde hele landet. Det sker på baggrund af en indstilling fra Indsatsgruppen, som sundhedsmyndighederne sidder med i”.

Sådan lød meldingen fra regeringen den 15. december. Samme dag fulgte Café66baren den officielle besked fra myndighederne op med en melding til kunderne. På sin facebookside skrev baren på Laksetorvet, at den i overensstemmelse med restriktionerne ville lukke den 16. om eftermiddag.

“Og så må vi se, om vi får en mulighed for at åbne op til næste år”, stod der i meddelelsen.

Bag Café66baren står Trine Saksaa. Hun fortæller, at weekenden er blevet brugt på at tømme lokalerne på Laksetorvet for barens effekter. Det er der to årsager til, fortæller hun. For det første har hun ikke kunnet få en aftale med ejeren om fortsat leje af lokalerne, og for det andet har der ikke været økonomi nok til at blive i dem.

– Vi har stået med et ben i hver sin grav. Det er ærgerligt, for der var rigtig mange, der forsøgte at støtte os, så vi muligvis kunne få tjent de penge, og det kunne vi også have fået, hvis vi kunne få lov til at holde åbent i hele december, men sådan skulle det jo ikke være, siger Trine Saksaa.

Et nyt sted

For et sted som Café66baren er der ingen støtte at hente i de forskellige hjælpepakker, som Folketinget har strikket sammen for at hjælpe erhvervslivet igennem coronakrisen med så få knubs som muligt.

– Vi er så nye, at vi ikke har nogen mulighed for at søge om de her hjælpepakker. Der er ikke rigtig nogen hjælpepakker til nystartede, siger Trine Saksaa.

Efter weekendens indsats er lokalerne stort set tømt. De sidste ting blev hentet mandag, og så må tiden vise, om Café66baren genopstår et nyt sted.

– Vi har valgt at trække alle vores ting ud, og så lukker vi, og så må vi se, hvad næste år bringer. Der skal findes et nyt sted, hvor vi kan være, i fald det skulle ske, at vi åbner igen, siger hun.

– Vi prøver at se, om vi kan finde andre lokaler. Hvornår det bliver, det ved vi jo ikke. Det kommer an på, om der bliver noget ledigt i Rønne. Men lige pt. lukker vi det hele, og så må vi starte igen, hvis noget byder sig.

Fald i omsætning

Café66baren åbnede i oktober, og Trine Saksaa ærgrer sig over, at det er slut på Laksetorvet og måske også helt slut.

– Det er lidt ærgerligt, for mange var rigtig glade for det koncept, vi havde lavet. Det var lidt med vores historie med færgerne helt fra 1866 og frem til nu. Vi har takket rigtig mange mennesker på Facebook og Instagram, for der er rigtig mange, der har forsøgt at støtte os. Det er coronaen, der har ødelagt det meste, for folk har været lidt afskrækkede og har ikke turdet gå ud, siger hun.

Den tendens har været til at aflæse direkte på omsætningen i baren.

– Vi havde en god måned i oktober, og vi kan se, at på en fredag aften gik vi fra 8.000 kroner, til at vi til sidst næsten kunne komme op på en 1.000-krone om fredagen. Så det var en stor nedgang for os, siger Trine Saksaa.