Foto: Berit Hvassum

Team Bornholm: Vi må vinke farvel til 75 procent af kunderne

Først blev barer og restauranter lukket ned af den danske regering for en uges tid siden, nu har svenskerne lukket for rejsende fra det øvrige Danmark, som skulle køre gennem Sverige til Ystad. Og det er noget, der kan mærkes hos udlejerne af feriehuse på Bornholm.

Det oplyser Rasmus Lund fra Team Bornholm.

NEDLUKNING

Først blev barer og restauranter lukket ned af den danske regering for en uges tid siden, nu har svenskerne lukket for rejsende fra det øvrige Danmark, som skulle køre gennem Sverige til Ystad. Og det er noget, der kan mærkes hos udlejerne af feriehuse på Bornholm.

Det oplyser Rasmus Lund fra Team Bornholm.

– Vi har ganske mange opkald, siger han tirsdag formiddag.

– Så der er mange, der ændrer og aflyser bestillinger. Det kommer til at koste os mange overnatninger, men ellers vil jeg sige, at folk tager det pænt og er stille og rolige, når de ringer til os. De har forståelse for situationen. Mange siger også, at de stadig gerne vil rejse, men så er problemet jo, at kapaciteten på færgerne er begrænset.

At situationen er alvorlig, vidner tallene om, for det tegner her tirsdag formiddag til, at i omegnen af 75 procent af de cirka 100 udlejede ferielejligheder og sommerhuse bliver annulleret.

– Allerede da man lukkede barer og restauranter i sidste uge, kunne vi mærke det, siger Rasmus Lund.

Der er dog ikke kaos på kontoret hos Team Bornholm.

– Men vi sidder også med næsten fuld bemanding, altså otte-ti medarbejdere, der kan besvare opkaldene, siger han.

– Folk spørger os, kan det virkelig passe det her? Og det kan det jo. Men man kan måske også sidde lidt med en fornemmelse af, at det er pay back fra svenskernes side, for Danmark lukkede også ned for dem for fire-fem måneder siden.

Rasmus Lund ærgrer sig, fordi der lige var ved at komme godt gang i vinterturismen. Arkivfoto: Berit Hvassum

Julen og nytåret tegnede ellers godt.

– Vores udlejning var dobbelt op i forhold til sidste år, siger Rasmus Lund.

– Og det er i det hele taget ærgerligt, fordi vi netop havde fået gang i vinterturismen, og folk ville rigtig gerne herover. Det var en gylden chance til at få sparket gang i det – og nu går det bare den gale vej. Og man kan tænker over, hvad det kommer til at betyde for foråret og sommeren. Kan man komme til at sidde derude og tænker: Tør jeg tage til Bornholm fremover? Hvad nu hvis jeg ikke kan komme hjem? Nej, jeg finder på noget andet. Så vi har behov for en form for garanti for, at trafikkorridoren til Bornholm altid er åben.