Krudtkøberne er ude i god tid: 'De køber stadig en del – bare tidligere'

Krudtkøberne er ude i god tid: 'De køber stadig en del – bare tidligere'
Sækkene med batterier og raketter bliver hentet tidligere i år. Containerne med fyrværkeri er placeret inden for stadionvoldene, og når kunderne møder op, henter personalet bestillingen i containerne. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 22. DEC 2020 • 15:50
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
22. DEC 2020 • 15:50
NYTÅR

Udlevering af fyrværkeri kræver masser af plads for at kunne leve op til sikkerhedskravene, og et af de steder, der må siges at leve op til kriterierne, er landsstævnestadionet, der i år tages i brug for første gang.

Det er Thansen, som har kørt containere og skurvogne ud på stadionet, der i 2020 er blevet benyttet mere end i de forudgående år. Fra april til august anvendte Region Hovedstaden området som testcenter, og konceptet med ensretning af trafikken gør Thansen også brug af.

Butikskæden, der blandt andet sælger autoudstyr og reservedele, plejede at udlevere fyrværkeri ved Kanondalen, men da arealet indgår i Rønne Havns fremtidsplaner – hvis ikke igangværende klagesager kommer i vejen – måtte Thansen finde en anden tom grund.

– Det er første gang her, så det er lidt nyt for dem at finde herud, fortæller souschef Nicklas Holm.

Som pladsformand har han ansvaret for fyrværkerisalget. Det er muligt at købe fyrværkeri på stadionpladsen, men mange har bestilt på forhånd.

– De fleste af dem har lavet en web-ordre eller været i butikken, siger Nicklas Holm.

Butikken på Zahrtmannsvej skal som byggemarkeder og andre forretninger uden dagligvarer holde lukket mellem jul og nytår. Det står endnu ikke helt klart, hvordan coronarestriktionerne skal fortolkes for fyrværkerisalget på stadion, men det vil også efter jul være muligt at bestille på nytårsskyts på nettet og afhente det på stadion, understreger Nicklas Holm.

På grund af corona-usikkerheden er meget af Thansens salg er rykket til dagene før jul. Og på trods af udsigten til helt anderledes nytårsfester skal man nok komme til at se fyrværkeri på den bornholmske nattehimmel, når klokken slår 12 nytårsaften, vurderer pladsformanden.

– De køber stadig en del krudt – bare tidligere. Men der er også mange, der først får løn ind på kontoen senere, og som kommer herned og handler i mellemjulen, siger Nicklas Holm.

Fyrværkerisalget begyndte den 15. december, men man skal vente med at antænde lunterne. Det er kun tilladt at fyre af i perioden fra 27. december til 1. januar.