Celine Jensen bor uden for Kolding og skulle have holdt jul hos sin mor i Allinge, hvor Celine Jensen er vokset op. Men det ser ud til, at hun må droppe tanken om jul på Bornholm, efter den svenske regering mandag lukkede grænsen til Danmark. Eget foto

‘Jeg havde glædet mig til at komme hjem til Bornholm’

Lidt uden for Kolding sidder Celine Jensen på 31 år lige nu og forsøger at holde sig opdateret på Bornholmslinjens hjemmeside og på diverse nyhedsmedier.

Hendes juleplaner er i fare, efter den svenske regering besluttede at lukke grænsen mellem Danmark og Sverige fra midnat mandag. Indtil videre uden åben transitforbindelse for danskere, der skal til eller fra Bornholm via Ystad.

JULETRAFIK

Lidt uden for Kolding sidder Celine Jensen på 31 år lige nu og forsøger at holde sig opdateret på Bornholmslinjens hjemmeside og på diverse nyhedsmedier.

Hendes juleplaner er i fare, efter den svenske regering besluttede at lukke grænsen mellem Danmark og Sverige fra midnat mandag. Indtil videre uden åben transitforbindelse for danskere, der skal til eller fra Bornholm via Ystad.

– Jeg blev lidt forbavset, da jeg hørte det. Jeg havde regnet med, at det blev lavet som sidst, da grænsen lukkede, men det ser det jo ikke ud til lige nu, siger Celine Jensen.

Passer ikke med hjemtur

Hun skulle efter planen have holdt jul sammen med sin bror, mormor og mor i Allinge, hvor hun er vokset op.

Hun havde billet med afgang fra Ystad i aften i 18.30 og en returbillet til den 27. december med afgang klokken 10.30. Men begge afgange er nu aflyst, og billetterne refunderede.

– Da jeg hørte, at grænsen var lukket, gik jeg straks i gang med at finde andre løsninger og kigge på billetter til fly eller færgen fra Køge, men lige nu er problemet, at jeg godt kan komme til Bornholm, men ikke hjem igen i tide. Jeg kan ikke risikere, at jeg ikke kan komme hjem og på arbejde, fortæller Celine Jensen.

Hun arbejder som økonomichef i en logistikvirksomhed i Kolding og skal møde på arbejde igen den 28. december.

Der er meldt udsolgt på fly- og færgeafgangene i dag, hvor Celine Jensen efter planen skulle have været afsted. De næste par dage frem mod jul er der billetter, men det er endnu uvist, hvordan det ser ud efter jul.

Jul uden mor

Celine Jensen er bosat lidt uden for Kolding og skal frem og tilbage fra Bornholm inden for få dage. Det er i forvejen ikke helt nemt at få til at passe med diverse afgange.

Og som det ser ud nu, er det noget nær umuligt for hende at få det til at gå op.

– Jeg havde håbet på, at der kom flyafgange fra Billund til Rønne, men lige nu er der kun mellem København og Rønne. Jeg prøver stadig at holde mig opdateret og se, hvad der kan lade sig gøre. Men det ser ud til, at jeg ikke kommer hjem til min mor til jul, siger hun.

– Det er megaærgerligt, hvis jeg ikke kan det. Mine forældre er skilt, så hvert andet år holder jeg jul med min mor. Jeg havde glædet mig til at komme hjem til Bornholm og være sammen med min mors side af familien, fortæller Celine Jensen.

Hvis hun ikke finder en måde at komme hjem til Bornholm, kan Celine Jensen holde jul med sin kæreste og hans familie i Jylland og lægge et besøg hos sin far på Sjælland ind i juledagene.