Der vil også blive flere flyafgange til og fra Bornholm. Pressefoto

Efter svensk grænselukning: Ekstra færger og fly til Bornholm

Der bliver indsat både ekstra fly og færger til og fra Bornholm, oplyser Transportministeriet.

Rejsende til og fra Bornholm skal med fly eller med færge via Køge efter Sveriges grænselukning. Dermed kan man altså ikke som rejsende køre over grænsen og benytte sig af færgen fra Ystad i Sverige.

Der vil dog blive sat ekstra kapacitet ind på færgeruten mellem Rønne og Køge, hvor der vil blive sejlet med dobbeltfrekvens. Ligeledes vil der blive sat ekstra kapacitet ind på flyruten mellem Rønne og København.

– Det er en meget alvorlig situation for Bornholm og en dramatisk periode, hvor myndighederne i alle lande gør, hvad de kan for at holde smitten under kontrol. Den svenske grænselukning vil berøre mange danskere, og derfor er vi også i fuld gang med at sikre, at dem, der skal af sted til eller fra Bornholm, kan komme det, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil man “følge op” på muligheden for transit gennem Sverige i forbindelse med rejser til og fra Bornholm.

– Det er klart, at vi har et helt særligt hensyn fra dansk side i forhold til Bornholm og ikke mindst muligheden for transit. Og det kan jeg forsikre om, at der også bliver fulgt op på, lyder det i en skriftlig kommentar.

Sverige har besluttet at lukke grænsen mod Danmark ved midnat. Indrejseforbuddet vil indtil videre gælde en måned. Det sker for at stoppe spredningen af en ny variant af coronavirus, som blandt andet er fundet i Danmark. Grænsen er stadig åben for svenske statsborgere, der ikke vil blive forhindret i at rejse hjem. Også andre, der bor eller arbejder i Sverige, samt folk der transporterer gods, kan få lov at rejse ind, lød det mandag eftermiddag fra den svenske indenrigsminister Mikael Damberg.

I Danmark er der konstateret ti tilfælde af varianten af virusset fra 14. november til 3. december i Nordjylland og Storkøbenhavn. Det reelle tal kan dog være fire-fem gange højere, da Statens Serum Institut kun tester en andel af de positive coronaprøver for andre varianter.

Varianten af coronavirusset har primært spredt sig i det sydøstlige England og dermed også hovedstaden London. Danmark har ligesom andre lande derfor indført et indrejseforbud for rejsende fra Storbritannien.