Jeppe Kofod om grænselukning: Vi har et særligt hensyn til Bornholm

Jeppe Kofod om grænselukning: Vi har et særligt hensyn til Bornholm
Jeppe Kofod. Arkivfoto: Allan Rieck
| 21. DEC 2020 • 18:50
Af:
holger-larsen

21. DEC 2020 • 18:50
– Vi har et helt særligt hensyn fra dansk side i forhold til Bornholm og ikke mindst muligheden for transit. Og det kan jeg forsikre om, at der også bliver fulgt op på.

Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en meddelelse fra Udenrigsministeriet.

Sverige har mandag meddelt, at man fra midnat natten til tirsdag lukker grænsen til Danmark, og det store spørgsmål for bornholmerne er nu, hvilken betydning det får for muligheden for at rejse transit igennem Skåne, når man skal til og fra Bornholm med Rønne-Ystad-færgen.

– Vi er i intens dialog med de svenske myndigheder på alle niveauer, og vi har et rigtigt godt samarbejde med vores svenske naboer. Lukning af grænser er desværre en del af corona-virkeligheden, siger Jeppe Kofod.

– Det har den danske regering også løbende gjort – og det vil vi fortsætte med at gøre. Danskernes sundhed, sikkerhed og tryghed er vores vigtigste hensyn.

– Meldingen fra de svenske myndigheder er at gods- og varetransporten mellem vores lande fortsætter upåvirket. Det samme gør pendling. Herudover er det endnu for tidligt at sige noget om de konkrete begrænsninger og eventuelle undtagelser. Dem melder vi ud så snart vi har bekræftede informationer, siger Jeppe Kofod.

I Bornholmslinjen regner man med den samme løsning som i marts, så det fortsat bliver muligt at opretholde sejladsen på Rønne-Ystad.