Foto: Bornholms Politi

International rockerbande optræder i forbindelse med narkohandel på Bornholm

Den 31-årige Nikki Steinlein Jacobsen, som mandag blev idømt 15 måneders ubetinget fængsel ved Retten i Rønne for besiddelse og overdragelse af 170 gram kokain, har tætte relationer til en rockerklub, som har nære relationer til den berygtede internationale rockerbande Satudarah MC.

Den dømte mand, der af ukendte årsager har adressebeskyttelse, stammer angiveligt fra Odsherred, hvor han er har tilknytning til rockergruppen Navajo MC Denmark, der har hovedkvarter i den lille stationsby Vig, mellem Holbæk og Nykøbing Sjælland. Hans senest kendte adresse er i et villakvarter i Nykøbing Sjælland.

Hylder rockergruppe

Om Nikki Steinlein Jacobsen er fuldgyldigt medlem af Navajo MC, det vides ikke, men at han har nære bånd til rockerklubben, kan man blandt andet se på hans egen Facebook-profil, hvor han senest, i et opslag fra den 20. november i år, knap to uger før han blev anholdt i Rønne, optræder på et foto iført klubbens vest, stående under et banner med klubbens logo.

Han har også adskillige andre opslag på sin Facebook-profil, hvor han hylder Navajo MC.

Hos Bornholms Politi ønsker chefanklager, Benthe Pedersen Lund, hverken at be- eller afkræfte, at den 31-årige dømte sjællænder har relation til Navajo MC, og om Navajo MC har relation til Satudarah MC.

Og på samme måde har både Midt- og Vestsjællands Politi og Rigspolitiet tidligere overfor lokalavisen Nordvestnyt i Nykøbing Sjælland, afvist at kommentere på rockerklubbens relationer til Satudarah MC.

At Navajo MC har nære forbindelser til den internationale rockerbande Satudarah MC, underbygges imidlertid af, at klubbens logo har lånt flere elementer fra Satudarah MCs logo. Heriblandt typografi, farver og layout.

Desuden er det centrale element i både Navajo MCs og Satudarah MCs klubtegn en indianer med fjerpragt i profil.

Og på Navajo MCs officielle instagram profil beskriver klubben endvidere sig selv som “Part Of The Black & Yellow Nation”, en betegnelse, som netop også Satudarah MC anvender.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Satudarah MC optræder i forbindelse med narkokriminalitet på Bornholm.

Det så man senest i oktober 2019, hvor den nu 34-årige bornholmer Lars Christian Harnisch, ved Retten i Rønne blev idømt 12 års ubetinget fængsel for have opbevaret og leveret store mængder amfetamin og ecstasy beregnet til det bornholmske narkomarked.

Retssagen i oktober 2019 blev gennemført under – for Bornholm – usædvanligt strenge sikkerhedsforanstaltninger, angiveligt fordi politiet mente, at den næsten to meter høje Lars Harnisch havde tilknytning til rockerbanden Satudarah MC. Det benægtede han dog selv i retten.

Også i den såkaldte knivstikkersag fra Lille Torv i Rønne, hvor tre personer den 30. juli 2019 trængte ind i en lejlighed  og tilføjede lejlighedens beboer adskillige slag i ansigtet, adskillige mindre knivstik i højre underben, samt et stort tværgående snit i højre overarm, dukkede Satudarah MCs navn op.

Her var det hovedmanden bag knivoverfaldet, den 33-årige Mohammed Kadham Al-Sayigh, som blev forbundet med rockerbanden. Han var af politiet kendt som tidligere medlem af Satudarah MC, og knivoverfaldet på Lille Torv lignede på en række afgørende punkter andre sager fra resten af Danmark, hvor personer med tilknytning narkohandel og til Satudarah MC havde afstraffet ofre.

Mohammed Kadham Al-Sayigh blev både i byretten og efterfølgende ved Østre Landsret idømt to års ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark med 12 års indrejseforbud.