Foto: Jens-Erik Larsen

Hun kan holde åbent mellem jul og nytår – med et budskab om varme, håb og kærlighed

Når mange, mange mennesker i år er forhindret i at se hinanden i julen, er en sending blomster en oplagt mulighed for at vise, at man har sine kære i tankerne. Og det fører til historisk juletravlhed hos Lottes Blomsterværksted.

– Det er ikke sengetøjet, vi slider på, siger indehaver Lotte Hjorth.

ERHVERV

Når mange, mange mennesker i år er forhindret i at se hinanden i julen, er en sending blomster en oplagt mulighed for at vise, at man har sine kære i tankerne. Og det fører til historisk juletravlhed hos Lottes Blomsterværksted.

– Det er ikke sengetøjet, vi slider på, siger indehaver Lotte Hjorth.

Lørdag aften var hun i gang næsten indtil midnat, og søndag morgen var hun tilbage i butikken allerede ved syv-tiden.

Kunder kommer og går i en jævn strøm, men travlheden genereres først og fremmest af telefonen, der ringer flere gange, mens Tidende er på visit.

– Vi har én til at tage telefonen og skrive ordrer ned, én der skriver kort og seks-syv bindere i gang, fortæller Lotte Hjorth.

Hun inviterer os ind i baglokalet. I et skuffemøbel på skrivebordet er bestillingerne fordelt på de kommende dage. Ordrerne ligger i tykke stakke hver eneste dag, så blomsterbinderne får travlt. Ti containere ankommer senere med en særleverance af hollændervarer – altså blomster dyrket i de enorme hollandske drivhuse.

I modsætning til mange andre forretninger i bybilledet behøver blomsterhandlere ikke holde lukket, da de regnes for at være en dagligvarebutik.

– Igen er vi meget heldige, erkender Lotte Hjorth.

– Men vi synes også, at vi udfylder en samfundsmæssig funktion ved at bringe et budskab ud til alle dem, der skal være alene i julen, eller som ikke får børnene hjem. Et budskab om varme, håb og kærlighed, siger blomsterhandleren.