Retten i Rønne. Foto: Berit Hvassum

31-årig skal et år og tre måneder i fængsel

Retten i Rønne idømte mandag den 31-årige Nikki Steinlein Jacobsen et år og tre måneders ubetinget fængsel, for at have været i besiddelse af og senere at have overdraget 170 gram kokain. Stof som var beregnet til videresalg på Bornholm.

Det er en sag, som på på flere punkter har sammenfald med detaljer fra en sag, hvor en 27-årig mand fra Rønne i oktober måned blev varetægtsfængslet for at have gemt 120 gram kokain på sin bopæl. Denne mand er fortsat varetægtsfængslet.

DOMSTOL

Retten i Rønne idømte mandag den 31-årige Nikki Steinlein Jacobsen et år og tre måneders ubetinget fængsel, for at have været i besiddelse af og senere at have overdraget 170 gram kokain. Stof som var beregnet til videresalg på Bornholm.

Det er en sag, som på på flere punkter har sammenfald med detaljer fra en sag, hvor en 27-årig mand fra Rønne i oktober måned blev varetægtsfængslet for at have gemt 120 gram kokain på sin bopæl. Denne mand er fortsat varetægtsfængslet.

Den 31-årige tiltalte var udover tiltalen for kokain også tiltalt for at have ført personbil, selvom han i maj måned i år var fradømt retten til at føre bil i tre år, og for overtrædelse knivloven og våbenbekendtgørelsen.

Samtidig med at den 31-årige blev stoppet af politiet for at køre uden kørekort, var han i besiddelse af en ulovlig foldekniv og to dåser peberspray.

I den oprindelige retsmødebegæring var den 31-årige tiltalt for at have været i besiddelse af 220 gram kokain, som han havde overdraget til en navngiven på en adresse i det centrale Rønne, men for at fremme sagen som en tilståelsessag, accepterede chefanklager ved Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund, at mængden af stof blev nedsat til 170 gram, som var den mængde, den 31-årige var parat til at tilstå at have været i besiddelse af.

Korte procedurer

I sin afsluttende procedure, som var meget kort, henviste chefanklageren til gældende retspraksis og krævede et år og tre måneders ubetinget fængsel. Benthe Pedersen Lund overlod det endvidere til retten at afgøre, om den 31-årige skulle idømmes tillægsbøder på i alt 7.500 kroner for overtrædelserne af færdselsloven, knivloven og våbenbekendtgørelsen.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Christian Laubjerg, der ligeledes procederede meget kort, erklærede sig enig i strafudmålingen for kokainbesiddelse og henstillede til retten, at der ikke blev idømt tillægsbøder. Dels fordi den tiltalte ikke tidligere var straffet og dels fordi han aktuelt ikke har nogen indkomst.

Det ønske valgte dommer Christian Bach Esdorf delvist at efterkomme ved kun at idømme den tiltalte en tillægsbøde på 1.500 kroner for at have kørt uden kørekort, mens der ikke blev givet bøde for de to andre forhold.

Den 31-årige, som endvidere blev dømt til at betale sagens omkostninger, valgte at modtage dommen og blev umiddelbart efter retsmødet løsladt til senere afsoning.