Hunskunstnerprojektet på Svartingedal Skole kommer blandt andet til af handle om dinosaurer. Arkivfoto

Skolebørn graver sig ned i jorden og historien

BEVILLING

Statens Kunstfond har meddelt en bevilling på 45.000 kroner til huskunstnerprojektet Under Grund på Svartingedal Skole i Hasle i januar-februar 2021, oplyser skoleleder Helle Krakau Holm.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem skolelærer Lotte Marie Finne, Natur Bornholm, (direktør Peter Haase), som også bliver besøgt undervejs, og billedkunstner Pernille Bøggild. Målgruppen er børn i indskolingen, børnehaveklasse, 1. og 2. klasse.

Under grund er et kunstprojekt, der handler om at koble historisk viden med kunstnerisk fantasi og om at skabe en ramme for udviklingen af tredimensionelle skulpturer fra den store todimensionelle, flade skitse til den tredimensionelle, rumlige, skulpturelle “dyre”-klump. Børnene skal grave og støbe i jorden, dykke ned i de tertiære lag og studere nogle af de dyr (dinosaurer), der huserede på øen for mere 65-200 millioner år siden og bruge de arbejdsmetoder, biologer og naturvejledere bruger på Natur Bornholm i dag, forklares det i projektbeskrivelsen.

Projektet slutter med en fernisering, der giver mulighed for sammen at fejre afslutningen på det kunstneriske arbejde. Her kommer forældre samt skolens øvrige elever og lærere.