Hos testcentret på Ullasvej i Rønne kan man ikke længere bestille tid til test, hvis man vil have svar inden den 24. december. Men der er andre muligheder. Arkivfoto: Berit Hvassum

Her kan man blive coronatestet uden for Rønne før og efter jul

Sundhed

Skal man inden juleaften nå at bestille tid til en coronatest, uden at der foreligger nogen konkret mistanke om, at man er blevet smittet, begynder det at knibe alvorligt.

Kapaciteten i Region Hovedstadens testcenter i Rønne er fuldt udnyttet mellem den 21. og 23. december, og man kan ikke bestille en tid på coronaprover.dk til nogen af de tre dage. Til 24. december var der søndag eftermiddag to ledige tidspunkter tilbage at vælge imellem.

Tre chancer før jul

Hvis man vil testes inden jul, er et alternativ at søge hen til testcentrets mobile enheder, som aflægger besøg i flere byer. Tirsdagen før jul kommer en podebil til Allinge, og dagen efter, den 23. december, tager den ophold i Østermarie og Nexø.

I dagene mellem jul og nytår sendes flere mobile enheder på gaden samtidig, og fra 28.-30. december kan man blive testet i Rønne, Hasle, Allinge, Aakirkeby og Nexø (se oversigten).

Som svar på de stigende, lokale smittetal har Testcenter Bornholm valgt at indsætte ekstra ture med den mobile enhed i mellemjulen.

Når testcentret kører ud med podebilen, tilbyder de pcr-test. De har en svartid på cirka et døgn og er den samme type test, som anvendes på regionens testcenter. I Falcks lyntestcenter i Søndermarkshallen bruges en anden type test, der kan give svar på podningen efter 15-20 minutter, men lyntestene er der en lidt større sandsynlighed for, at virussen bliver overset, og resultatet derved bliver falsk negativ.

Fra og med juledag er der igen masser af ledige tider i det stationære testcenter på Ullasvej i Rønne.

 

Køreplanen for testcentrets mobile enheder

Alle testarrangementer på denne liste er offentlige og kræver ikke tidsbestilling.

Tirsdag 22. december kl. 13-15.30: Allinge, Havnegade 1C

Onsdag 23. december kl. 10-11: Østermarie, Idrætsvej 1

Onsdag 23. december kl. 12-15.30: Nexø, Fritidshuset, Gl. Postvej 27

Mandag 28. december kl. 10-15.30: Hasle, Storegade 64, foran Rådhuset

Mandag 28. december kl. 10.30-15.30: Rønne, Nordre Kystvej 28, Kvickly i Snellemark Centret

Tirsdag 29. december kl. 10.30-15.30: Allinge, Havnegade 1C

Onsdag 30. december kl. 10-15.30: Aakirkeby, Hans Rømersvej 1

Onsdag 30. december kl. 12-15.30: Nexø, Fritidshuset, Gl Postvej 27

Kilde: Teststed Bornholm