Områdeleder Klaus Rønne Jensen (tv.) fra Falck sejlede lørdag formiddag til Christiansø for at lynteste øboerne. Alle prøver var negative. Foto: Jens Peter Koefoed

‘Negativt til det hele’: Julefreden kan indfinde sig på Christiansø efter Falck-leders lynaktion

SUNDHED

Corona-epidemien kom i denne uge tættere på christiansøboerne end noget tidspunkt under pandemien, da der var begrundet mistanke om, at en yngre mand kunne være blevet smittet med virussen. En halv snes øboer, som havde spillet hockey med manden i gymnastiksalen, gik i selvisolation nogle dage, men efter testsvarene er tikket ind, kan normaliteten genindfinde sig på Ertholmene, fortæller administrator Jens Peter Koefoed.

– Det var negativt til det hele, så julen er genindført på Christiansø, siger han til Bornholms Tidende over telefonen.

Der er kommet svar fra test foretaget tidligere på ugen, og lørdag formiddag sejlede Falcks områdeleder Klaus Rønne Jensen med Elephanten fra Tejn til Christiansø for at pode øboerne. Klaus Rønne Jensen anvendte antigentest, der leverer et svar inden for 15-20 minutter.

– Alle, som har været i selvisolation, har fået taget en lyntest, og de var alle negative. Stor ros til Falck og Klaus Rønne for at stille op, siger Jens Peter Koefoed.

 

Jul og nytår på lavt blus

Julen på Christiansø og Frederiksø kommer som i resten af landet til at være præget af pandemiens restriktioner.

– Det bliver noget nedskaleret, for der bliver ikke det traditionelle juletræf på Månen. Og nytårsfesten bliver også nedskaleret. Men under de omstændigheder kan julefreden indfinde sig, siger Jens Peter Koefoed, der var med som gast på Elephanten.

Ved årsskiftet stopper han som Forsvarsministeriets mand på øen.

– Til nytår tiltræder Søren Thiim Andersen og overtager posten, og så har vi 14 dage sammen. Ekstrasejladsen her til formiddag var faktisk min sidste sejlads før jul, siger Jens Peter Koefoed, der overtog forvalterboligen i 2017.

Administrator Jens Peter Koefoed er ansat frem til 15. januar. Arkivfoto: Kurt Nørmark