RIK-formand Benny Pedersen vil udnytte klubbens nyerhvervede bygning til at arrangere flere træningslejre. Her er han vært for FC Nordsjællands U17-hold, der i juli tilbragte nogle dage på træningslejr i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Fleksibel indretning af omklædningsrum åbner nye forretningsmuligheder

IDRÆT

RIK satser på, at flere fodboldklubber vil drage på bornholmsk træningslejr og bruge klubbens faciliteter som overnatningssted. I forvejen kommer der hvert år flere år hold fra resten af landet på sommerophold, og med overtagelsen af Viking Atletiks fitnessbygning på stadionområdet kan RIK tage imod flere gæstende hold og tilbyde dem bedre rammer.

Som det er i dag, skal spillere og trænere på lejr sove på gulvet i omklædningsrum og fællesrum, men i den nye bygning vil RIK stille senge til rådighed for op til 30 spillere ad gangen.

Pladsen opnår RIK ved at installere flytbare bænke i de to nye omklædningsrum, der primært er tiltænkt klubbens piger og kvinder.

– Grunden til, at vi køber bygningen er også, at vi kan få de muligheder for at udvikle klubben. I rummene kan vi lave en fleksibel udnyttelse, og det er derfor, at den bygning er så god til det.

Når rummene ikke skal bruges til omklædning, kan bænkene erstattes med senge eller andet. Det er også tanken, at klubbens esport-afdeling skal have plads i et af de fleksible lokaler. I bygningens største rum, hvor Viking Atletik i dag har løbebånd og store fitnessmaskiner, vil RIK lave et opholdsrum, som hold på træningslejr kan bruge af.

Bestilling på ny portal

“Træningscamp Bornholm” kommer konceptet til at hedde, og domænenavnet er i hus, fortæller Benny Pedersen.

På den nye hjemmeside er det tanken, at trænere kan bestille huset og fodboldbaner i det antal dage, de har brug for, og med få klik vælge, om RIK skal sørge for mad, bestilling af transport, teambuilding og så videre.

– Det vil sige, at alle trænere i Sverige, Jylland og Sjælland kan gå ind i systemet og booke en træningslejr på Bornholm. Det er ikke sådan, at vi skal lave en industri ud af det, men der kommer nok nogle ekstra hold ud over dem, vi allerede har til at komme her, siger Benny Pedersen.

Sker der så ikke det, at I ikke kan få plads til jeres pigespillere?

– Det er typisk om sommeren og efterårsferien, at der er træningslejre, så det giver sig selv.

Hvad hvis der arrangeres en træningslejr under sæsonen?

– Så bruger pigerne omklædningsrummet i den eksisterende bygning.

Benny Pedersen understreger, at RIK ikke vil konkurrere med de lokale overnatningssteder, og at RIK for eksempel køber aftensmaden til gæstende hold hos byens restauranter.