Østerlars: Foto: Jacob Jepsen

Fire mindre byer kan blive udviklet for 380.000 kroner

LANDSBYER

Hvordan kan man trække både flere turister og flere tilflyttere til Vestermarie, Østerlars, Østermarie og Pedersker? Det har Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) i Nexø netop fået knapt 380.000 kroner til at undersøge. Pengene kommer fra Erhvervsministeriets pulje til landdistrikter.

Projektet vil sætte fokus på, hvordan de fire byer bedst udnytter naturinitiativet Bornholms Grønne Bølge til at understøtte, at flere flytter til. Gennem projektet vil de fire byer modtage hjælp og ekspertviden til at udarbejde strategier for indsatser, der udnytter nærheden til Bornholms Grønne Bølge optimalt.

– Hos CRT er vi rigtig glade for at modtage disse midler. Vi har jo netop afleveret en analyse af, hvordan forskellige målgrupper kan have forskellige glæde af Den Grønne Bølge. Vi er derfor slet ikke i tvivl om, at der ligger et stort potentiale gemt for de mindre byer inde på øen, siger CRT’s direktør Anne Thomas i en prerssemeddelelse.

– Jeg synes, at det lyder rigtig spændende, og vi glæder os til at komme i gang og høre nærmere. I Vestermarie arbejder vi med områdeudvikling af vores lokalområde med vægt på muligheder for både unge og gamle. Her er Vestermarie Folkeskov f.eks. blevet et samlingspunkt, siger Bente Johansen, næstformand for Vestermarie Borgerforening.

– Jeg synes jo, at det kunne være spændende at få hjælp til en udviklingsplan, og dermed få set lidt på hvordan Vestermarie måske kan få nytte af Den Grønne Bølge, fortsætter hun.

Også LAG-Bornholm (Lokale Aktionsgrupper) finder det kommende projekt spændende.

Hans Jørgen Jensen fra LAG-Bornholm udtaler;

– Vi er meget interesserede i det her initiativ. Vi ved nemlig, at Odsherred har haft glæde af noget lignende. Her er Istidsruten blevet det helt store omdrejningspunkt for rigtig mange store såvel som mindre projekter, siger Hans Jørgen Jensen fra LAG-Bornholm.