Kommunikationschef Jesper Maack fra Bornholmslinjen gætter på, at der kommer lidt færre passagerer til Bornholm hen over jul og nytår, men måske lidt flere biler end normalt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Færger i beskeden julefremgang

TRAFIK

Bornholmslinjen kan levere følgende øjebliksbillede af juletrafikken for færgerne, som viser, hvordan antallet af bookinger så ud opgjort til og med søndag:

• Rønne-Ystad ligger på indeks 106, altså seks procent over 2019.

• På Rønne-Køge ligger på indeks 105, altså procent over 2019.

Sassnitzruten er der naturligvis ikke noget at sige om, eftersom den er lukket helt ned på grund af coronasituationen.

Pr- og kommunikationschef Jesper Maack slår i en mail til Bornholms Tidende fast, at dette øjebliksbillede kan ændre sig:

– Der er af helt naturlige årsager usikkerhed om, hvordan trafikken kommer til at se ud. Der er jo indsat ekstra afgange den 23. december ind mod Bornholm og den 26. og 27. ud af Bornholm, fordi juletrafikken klumper sig lidt sammen der. Juleferien bliver altså nok lidt kortere end normalt, skriver han og fortsætter:

– Bookinger går lige nu langsomt. Måske de nye restriktioner har noget med det at gøre, så et gæt herfra vil være, at der kommer lidt færre passagerer til Bornholm hen over jul og nytår, men måske lidt flere biler end vi normalt ser.

I øvrigt oplyser han, at der er god plads på de sene afgange den 23., 26. og 27 december.

– De ligger sent, men er et alternativ for dem, som gerne vil rejse med mere afstand. Det er jo også muligt for dem med særligt beskyttelsesbehov at opholde sig på vogndækket, noterer kommunikationschefen.