Lidl donerer overskudsmad til trængte familier. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Overskudsmad fra Lidl skal glæde udsatte familier

JUL

Dagligvarekæden Lidl har igen i denne jul valgt at donere overskudsmad fra en række af sine butikker til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. På Bornholm vil Familienetværket Rønne uddele maden til trængte familier.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Blå Kors Danmark har udsendt via ritzau.

Frivillige står klar til at afhente alt lige fra rugbrød til frugt og grønt efter lukketid den 23. december i 10 Lidl-butikker fordelt over hele landet. En af dem er i Rønne. Her er det Familienetværket Rønne, der står for indsatsen. Netværket drives i et partnerskab mellem Blå Kors og Rønne Vineyard. Her pakker de frivillige maden i poser, som bliver uddelt til udsatte og sårbare familier som en ekstra julegave om formiddagen juleaftensdag:

– Familierne er så glade og taknemmelige. Nogen får næsten tårer i øjnene, når de får en pose i hånden. Mange har brug for den her mad. Det gør, at de har mad til dagene mellem jul og nytår og har lidt ekstra lækkert til børnene i julen, siger Gitte Rønne, som er leder af Familienetværket Rønne, i pressemeddelelsen.

I Lidl har man de seneste år doneret overskudsmad fra lukkedagene henover julen til Blå Kors’ familienetværk, væresteder og bo- og behandlingstilbud til misbrugere, hjemløse og andre udsatte grupper.

– Coronakrisen rammer de svageste grupper i samfundet ekstra hårdt. Som landsdækkende dagligvarekæde er vi i Lidl bevidste om vores sociale ansvar – et ansvar, hvor vi gennem vores samarbejde med Blå Kors kan hjælpe nogle af de allermest trængte familier i juletiden med overskudsmad fra nogle af vores butikker, siger Dirk Fust, som er administrerende direktør i Lidl, i pressemeddelelsen.