Museumsleder frygter lang nedlukning

Museumsleder frygter lang nedlukning
Udstillingen "Længsel – værker fra nationalmuseet i Szczecin" åbnede på kunstmuseet den 6. december og varer til den 18. april. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 15. DEC 2020 • 14:24
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
15. DEC 2020 • 14:24
CORONA

Fra i morgen, onsdag den 16. december, og til den 4. januar lukker Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum ned, idet dog butikken på Hjorths Fabrik i Rønne fortsat vil være åben, ligesom også planlagte skolebesøg gennemføres.

Sådan lyder meldingen fra museernes leder, Jacob Bjerring-Hansen.

Men faktisk er han bange for, at genåbningen den 4. januar ikke kan gennemføres.

– Det, jeg frygter mest, og som jeg også på en måde forventer, er, at det ikke slutter med den 4. januar, men at perioden bliver forlænget for os alle sammen langt ind i januar, siger han.

Så I slet ikke kan genåbne den 4. januar?

– Nu må vi hen over julen følge med i, om smitten falder, eller hvad der sker, men ellers må vi forudse, at det her bliver forlænget. Man kan jo også sagtens forestille sig, at Bornholm lukker mere ned, fordi vi måske oplever mere smitte i de kommende par uger.

Jeres medarbejdere får nu en længere juleferie?

– En del bliver hjemsendt i den her periode, og nogle har opgaver, der kan løses hjemmefra, siger museumslederen.

– Og så må vi se, om lukningen bliver forlænget.

Hvad angår entreindtægter gør lukningen ham ikke yderligere nervøs i forhold til museernes økonomi.

– Jeg tror nok, vi klarer os med skindet på næsen, siger han.

– Så mange gæster har vi heller ikke hen over jul og nytår, og de, der kommer, er ofte medlemmer af Museumsforeningen og har fri adgang.

Kede af det

– Men vi er selvfølgelig kede af det, også fordi vi har den nye store særudstilling på kunstmuseet "Længsel – værker fra nationalmuseet i Szczecin", som vi rigtig gerne ville have vist frem. Det er vi rigtig ærgerlige over, Jacob Bjerring-Hansen.

Der er dog noget tid at løbe på, eftersom udstillingen er planlagt til at vare frem til den 18. april 2021.

Alle bornholmske skoleklasser, som har bestilt besøg – eller som gør det – skal nok få adgang til museerne, lover Jacob Bjerring-Hansen.

– Dem kan vi jo helt adskille fra problematikken om, hvorvidt folk kommer fra en nedlukket kommune. Det spiller en stor rolle for os, ikke mindst fordi vi på kunstmuseet har over 300 skolelever, der har booket besøg i januar i forbindelse med vores nye udstilling. Vi er rigtig glade for, at vi, uanset hvad der sker, kan lukke dem ind.