Foto: Berit Hvassum

Mange har meldt sig som lynpodere: ‘Fantastisk at de unge byder ind’

SUNDHED

Falck er ved at have hyret de personer, der de kommende par uger skal teste bornholmere og deres jule- og nytårsgæster i det nye lyntestcenter, der åbnes i Søndermarkshallen på fredag.

– Jeg har lige ansat et par stykker mere, siger Klaus Rønne Jensen, da Bornholms Tidende ringer til Falcks områdeleder mandag eftermiddag.

Falck, som driver centret på vegne af sundhedsmyndighederne, har til opgaven ansat 17 fuldtidsmedarbejdere og seks løsarbejdere, der kan arbejde på enkelte dage, fortæller områdelederen, som er glad for den store interesse.

– Vi har fået rigtig, rigtig mange ansøgere. Det er fortrinsvis unge; studerende eller unge mennesker uden job. Der er også kommet ansøgninger fra ældre aldersgrupper, som ønsker at gøre et godt stykke arbejde og løse en samfundskritisk opgave. Men jeg synes, det er fantastisk, at alle de her unge, der er sendt hjem fra uddannelserne, byder ind, siger områdelederen.

Det er ikke et krav, at medarbejderne skal have en sundhedsfaglig baggrund, og blandt de kommende podere er studerende fra de bornholmske pædagog-, lærer- og sygeplejerskeuddannelser. Testpersonalet vil blive oplært tirsdag aften og onsdag formiddag.