“Kære virksomhedsledere: Ræk ud”, skriver Karen Bladt. Foto: Berit Hvassum

‘Udvikling af din virksomhed er fremtidssikring’

2020 har været et udfordrende år for de fleste virksomheder på Bornholm, men heldigvis er kampgejsten stadig i behold. Mange ser nu frem mod et 2021, hvor vi som verden, land og øsamfund forhåbentlig træder ud af coronaens skygge og igen får fokus på at skabe vækst og arbejdspladser via udvikling af vores virksomheder.

Uanset om 2020 har været et travlt eller frustrerende år for dig som virksomhedsleder, har det aldrig været vigtigere at udvikle og styrke din virksomhed, end det er lige nu. Ingen ved, hvad fremtiden bringer, men alle er enige om, at verden vil være en anden efter pandemien, og nogle tendenser er allerede nu klare:

SYNSPUNKT

2020 har været et udfordrende år for de fleste virksomheder på Bornholm, men heldigvis er kampgejsten stadig i behold. Mange ser nu frem mod et 2021, hvor vi som verden, land og øsamfund forhåbentlig træder ud af coronaens skygge og igen får fokus på at skabe vækst og arbejdspladser via udvikling af vores virksomheder.

Uanset om 2020 har været et travlt eller frustrerende år for dig som virksomhedsleder, har det aldrig været vigtigere at udvikle og styrke din virksomhed, end det er lige nu. Ingen ved, hvad fremtiden bringer, men alle er enige om, at verden vil være en anden efter pandemien, og nogle tendenser er allerede nu klare:

Digitalisering af arbejdsgange, -processer og kommunikation i virksomhederne har af åbenlyse årsager taget fart i år, og den udvikling stopper ikke, når verden bliver ’normal’ – måske vil den endda accelerere. Også den grønne omstilling er en tydelig tendens i tiden – tænk blot på Bornholms fremtid som energi-ø og som udskibningslokation til vindmøllefelterne. Den grønne dagsorden er højaktuel og vil finde yderligere momentum, når samfundet åbnes helt op. De tendenser skal bornholmske virksomheder forstå at blive en del af.

BCB kan give hjælp

Det kan dog være temmelig udfordrende at overskue at igangsætte ny udvikling midt i en travl hverdag. Hvilke uudnyttede potentialer har vi? Hvilken udviklingsopgave er den rette? Hvordan kommer vi i gang med at bevæge os derhen, hvor vi kompetence- eller proceduremæssigt gerne vil være? Og når man kommer i gang, kan processen være uoverskuelig, læringskurven stejl og udviklingsarbejdet tage tid fra den daglige drift.

Den gode nyhed er, at der er støtte, sparring, viden og værktøjer at hente hos konsulenterne i BCB og Erhvervshuset.

Vi har et stærkt erhvervsfremmesystem på Bornholm, og vi tilbyder hjælp til enhver udfordring og erhvervstype. Uanset, om du er nystartet iværksætter eller mangeårig, erfaren virksomhedsleder, kan BCB og Erhvervshuset stå ved din side gennem hele processen. Lige fra at lokalisere udviklingspotentiale og hjælp med at ansøge om deltagelse i relevante indsatser, samt med ansøgninger ift. lånemuligheder – til en løbende en-til-en-sparring gennem processen og hjælp med at få de rette kompetencer om bord undervejs.

I min egen virksomhed Hasle Refractories har vi for eksempel begivet os ud på en udviklingsrejse via BCB-projektet ”Bæredygtig Bundlinje Bornholm” og Erhvervshus Hovedstadens ”SDG Business Booster”-program. Projekterne har givet os inspiration og værktøjer til at blive en grønnere virksomhed, og ikke mindst har vi fået øjnene op for, hvordan vores produkter kan hjælpe vores kunder med deres grønne omstilling. En ny vinkel på vores ”gammelkendte” produkter. Denne spændende rejse kunne vi ikke have taget uden stor hjælp fra BCB og Erhvervshuset.

Derfor opfordrer jeg alle bornholmske virksomheder til at gribe mulighederne for udvikling gennem erhvervsfremmesystemet. Vi kan ikke trylle flere timer ind i dit døgn, men vi kan hjælpe dig med at få overblik over dine potentialer og paletten af relevante indsatser ved at løbende at sparre med dig om processen.

Mit ønske er, at vi kollektivt på Bornholm kan hjælpe hinanden med at sikre et fortsat højt udviklingsniveau i vores virksomheder, så vi er klare til at møde de nye udfordringer som kommer, når vi er ude af coronaens skygge. Derfor, kære virksomhedsledere: Ræk ud efter os, og lad os sammen sikre fremtiden for både din virksomhed og vores lokale erhvervsliv – til hele Bornholms bedste.

Karen Bladt,
formand for Business Center Bornholm og Erhvervsrådet