Man kunne for eksempel bruge weekenden på at hente juletræet hjem. Arkivfoto: Berit Hvassum

Fem ting til din weekend: For nogen er det tid til at hente juletræet hjem

Vi nærmer os julen med hastige skridt, men alt er ikke helt, som det plejer. Coronarestriktionerne fylder og nogle juletraditioner må vi undvære, men der skal stadig være plads til hyggen i december. Vores weekendguide i denne uge byder på både øl, juletræer, udstillinger og næstekærlighed. Kort sagt en masse hygge. Rigtig god weekend.

GUIDE

Vi nærmer os julen med hastige skridt, men alt er ikke helt, som det plejer. Coronarestriktionerne fylder og nogle juletraditioner må vi undvære, men der skal stadig være plads til hyggen i december. Vores weekendguide i denne uge byder på både øl, juletræer, udstillinger og næstekærlighed. Kort sagt en masse hygge. Rigtig god weekend.

1. Vi starter med næstekærligheden. Lørdag holder Rønne Vineyard indsamlingsfinale på Store Torv fra klokken 10 til 14. Her står ønsketræerne med de resterende ønsker, som udsatte børn og børnefamilier har hængt på i håb om en håndsrækning til julegaverne i år. Rønne Vineyard serverer pandekager og gløgg for at sige tak til alle de bornholmere, der bakker op om indsamlingen til mindre bemidlede familier.

2. Bryggeriet Penyllan i Tejn er indstillet til titlen Årets Bryggeri af Danske Ølentusiaster. Der er denne lørdag mulighed for at smage noget af den fantastiske bornholmske øl, når ejerparret Jessica og Christian Andersen fejrer indstillingen ved at udskænke 100 glas gratis juleøl fra klokken 16.

3. For nogen er det tid til at hente juletræet hjem. Hvis man har en smart juletræsfod med vand, kan det endda være, man kan holde træet nogenlunde frisk indendørs helt frem til juleaften. Traditionen tro sælger De blå spejdere i Rønne sælger juletræer på Laksetorvet. Det sker denne lørdag og igen den 19. december. Træerne kommer igen i år fra Slusegård på Sydbornholm. Overskuddet fra salget går til spejdernes sommerlejre i sommeren 2021.

4. Der er mere julehygge på Bornholms Museum, hvor der er juleudstilling om klimavenlige juletraditioner. Her kan man se gammelt julepynt, der bliver brugt år efter år i rigtig genbrugsstil. Man er der også mulighed for at få set museets Helligtrekongers dragter, som i år er en del af juleudstillingen, da museets Helligtrekongers arrangement i januar er aflyst på grund af corona.

5. Søndag er det tredje søndag i advent, og der er mulighed for at tage til spændende gudstjenester i de bornholmske kirker. I Sankt Nicolai Kirke er der for eksempel familiegudstjeneste med luciaoptog søndag klokken 10.30. Der er også mulighed for at opleve De ni læsninger både i Sankt Nicolai Kirke klokken 16 og i Vestermarie Kirke klokken 10.30. De ni læsninger er ifølge Bibelselskabet en musikgudstjeneste, hvor der gennem ni bibeltekster fortælles om syndefaldet, Guds udvælgese og frelse, som den udspilles i den bibelske historie.