Vi har fuldstændig glemt dyrevelfærden i den seneste tids debat, mener Klaus Hermansen. Arkivfoto: Berit Hvassum

‘Krav om erstatning til minkavlere er urimelige – erhvervet var i knæ’

LÆSERBREV

Jeg synes, den seneste tids debat om minkavl i Danmark er kørt helt af sporet. Det er selvfølgelig aldrig rart, når mennesker må lukke deres erhverv med de konsekvenser, det har for familierne, men vi har med et erhverv at gøre, der stille og roligt var på vej mod konkurs.

 

At behandle dyr mod
deres vilde instinkter
er ganske enkelt væmmeligt

 

Mange minkfabrikker er lukket de sidste år, og mange var på samme vej, ja, måske hele erhvervet. Tal fra 2017 fra Miljø- og Fødevareministeriet siger, at erhvervet beskæftigede 2.800 mennesker og havde en eksport på 2,9 milliarder kroner. Hver minkfarm havde et underskud på gennemsnitligt 700.000 kroner, altså et samlet underskud på 8,4 milliarder.

Det er jo et helt andet billede end det rosenrøde billede, der bliver forsøgt tegnet af erhvervet selv og dets politiske støtter. Når disse fakta bliver holdt op mod de tocifrede milliardbeløb, erhvervet og dets støtter lige nu forsøger at få staten, det vil sige alle os andre, til at forære dem, virker det derfor som et helt urimeligt krav, der ikke har meget at gøre med en erstatning, men snarere må ses som en kæmpe foræring til et erhverv, som allerede før coronaen var i knæ.

I den seneste tids debat har vi desuden fuldstændig glemt dyrevelfærden – eller den totale mangel på samme. At behandle dyr mod deres vilde instinkter er ganske enkelt væmmeligt, så hvis minkavl i Danmark er fortid, så gør det ikke mig noget.