Man bør ikke tage fra en nedlukket til en åben kommune for at dyrke idræt indendøre. Foto:Jacob Jepsen

Brostrøm: ‘Bornholm kan sige: Nu er det simpelthen nu, vi skal holde smitten ude’

CORONA

På torsdagens pressemøde, hvor regeringen og sundhedsmyndighederne fortalte, at yderligere 31 kommuner bliver pålagt skærpede restriktioner, sendte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, også en formaning til beboerne i den resterende del af landet, hvor man fortsat kan gå på restaurant, til indendørs idræt og komme i skole uanset alder.

 

Jeg ved, at I er trætte af corona.
Men corona er ikke træt af Danmark

 

I beskeden tog han i udgangspunkt i Bornholm.

– Bornholm kan sige, “nu er det simpelthen nu, vi skal holde smitten ude”, sagde Søren Brostrøm om den mulighed, som bornholmere – såvel som visse nordjyder, fynboer og sønderjyder – har.

Et tema på pressemødet var den tiltagende corona-træthed, som får nogle danskere til at tage for let på anbefalingerne. Blandt andet hæftede sundhedsmyndighederne sig ved, at nogle beboere i nedlukkede kommuner tager på restaurantbesøg eller i fitnesscenter i “åbne kommuner”. Denne adfærd tog Brostrøm og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) afstand fra.

– Jeg ved, at I er trætte af corona. Men corona er ikke træt af Danmark. Det kapitel, vi skriver nu, kommer til at afgøre, hvordan bogen ender, sagde Magnus Heunicke.