Brostrøm: 'Bornholm kan sige: Nu er det simpelthen nu, vi skal holde smitten ude'

Brostrøm: 'Bornholm kan sige: Nu er det simpelthen nu, vi skal holde smitten ude'
Man bør ikke tage fra en nedlukket til en åben kommune for at dyrke idræt indendøre. Foto:Jacob Jepsen
| ABONNENT | 10. DEC 2020 • 15:36
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
10. DEC 2020 • 15:36
CORONA

På torsdagens pressemøde, hvor regeringen og sundhedsmyndighederne fortalte, at yderligere 31 kommuner bliver pålagt skærpede restriktioner, sendte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, også en formaning til beboerne i den resterende del af landet, hvor man fortsat kan gå på restaurant, til indendørs idræt og komme i skole uanset alder.

 
Jeg ved, at I er trætte af corona.
Men corona er ikke træt af Danmark

 

I beskeden tog han i udgangspunkt i Bornholm.

– Bornholm kan sige, "nu er det simpelthen nu, vi skal holde smitten ude", sagde Søren Brostrøm om den mulighed, som bornholmere – såvel som visse nordjyder, fynboer og sønderjyder – har.

Et tema på pressemødet var den tiltagende corona-træthed, som får nogle danskere til at tage for let på anbefalingerne. Blandt andet hæftede sundhedsmyndighederne sig ved, at nogle beboere i nedlukkede kommuner tager på restaurantbesøg eller i fitnesscenter i "åbne kommuner". Denne adfærd tog Brostrøm og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) afstand fra.

– Jeg ved, at I er trætte af corona. Men corona er ikke træt af Danmark. Det kapitel, vi skriver nu, kommer til at afgøre, hvordan bogen ender, sagde Magnus Heunicke.