Regionskommunen og Rønne Street Sport har udset sig asfaltpladsen foran den såkaldte remise på Nørrekås som stedet, hvor der skal laves en midlertidig skatepark. Arkivfoto: Berit Hvassum

‘De unge bør have et sted, hvor de ikke generer andre’

LÆSERBREV

Dejligt, at Rønne Street Sport har modtaget en donation på 300.000 kroner til etableringen af en skatepark.

Dog er det ærgerligt, at man ikke gør brug af andre kommuners erfaring med beliggenhed/etablering af en skatepark. Rønne Street Sport ønsker at etablere en bane fem meter fra beboelse på et område, hvor folk går aftentur og nyder den dejlige havn. Et yndet turistmål, mens man venter på færgen.

Andre kommuner har af respekt for skaterne og lokalbefolkningen etableret skateparker uden for beboelse – og med rette. De unge bør have et sted, hvor de ikke generer andre. Har Rønne Street Sport en måling af, hvor mange decibel, der lyder, når boardet klikker mod asfalten? I andre kommuner har man erfaring for, at de unge ofte nyder at spille musik, mens de skater. Hvordan forholder Rønne Street Sport sig til, at musik ikke passer til havnemiljøet?

Mon kommunen har gjort sig overvejelser i denne retning?

Lad dog de unge få deres sted længere ude på området, hvor de kan dyrke deres sport uden at genere. Lad os bevare det smukke havnemiljø, så alle kan nyde det.

Mai Lindberg

Jernbanevej 6, 2. t.v., Rønne