Ole Espersen. Arkivfoto

Ole Espersen var en meget høflig mand

MINDEORD

Birgitte og Søren P. Sillehoved har skrevet følgende mindeord i anledning af tidligere justitsminister Ole Espersens død:

Fredag den 4. december døde Ole Espersen. Han blev 85 år og sov stille ind. Ole Espersen var forhenværende justitsminister to gange og medlem af Europa-Parlamentet i 1974–1977. Han blev født i Nylars, og Skyttegård var hans elskede barndomshjem, som han aldrig glemte.

Vi har været så heldige at være nabo til Ole og hans hustru Birgit i 14 år og følte os næsten som en del af familien. Hvert eneste år blev vi 3. juledag inviteret ind til julefrokost sammen med deres fire voksne børn. Ligesom vi ofte blev inviteret ind til middag med Ole og Birgits egne venner. Nytårsaften fejrer vi altid sammen med vores gode venner hjemme i Rosengade, og naturligvis blev Ole og Birgit også inviteret ind til midnat, og de medbragte altid en flaske vin. Når rådhusuret i fjernsynet slog 12, ønskede vi alle sammen hinanden godt nytår.

I flere år i træk tog Birgit og Ole Espersen til Rügen og kørte rundt og beundrede spændende natur. Ole Espersen var en meget høflig mand, der altid hilste med et kys på kinden. Vores barnebarn Laura, der er jævnaldrende med Ole og Birgits to børnebørn, nød også familiens store gæstfrihed.

Desværre blev Ole Espersen ramt af demens for nogle år siden og boede den sidste tid på plejehjemmet Lunden. Her fik han hver eneste dag besøg af sin kære hustru. Demens skader hjernen og evnen til at kunne huske, men vi vil aldrig glemme en køretur med Ole for kort tid siden. Da vi kørte forbi Skyttegård og vejen til sommerhuset i Arnager, livede han op, smilte og sagde, vi skulle dreje til venstre, for det er femknæksvejen. Den kendte vi ikke, men vejen fører fra Søndre Landevej til Aakirkebyvej og mod Nylars Kirke. Der blev Ole bisat tirsdag.

Æret være Ole Espersens minde.