YX-depotet i forgrunden ligger tæt på beboelseskvarteret i den sydlige del af Rønnes gamle bydel. Arkivfoto: Berit Hvassum

Derfor blev nogle rønneboer holdt vågne i nat

Beboere nær den sydlige del af Rønne Havn fik natten til mandag forstyrret søvnen af en høj hyletone, der gentog sig flere gange i løbet af natten.

Ifølge Bornholms Politi kom larmen fra alarmen hos YX’s brændstofdepot på havnen.

– Klokken 02.55 går der en alarm dernede, fordi der har været en strømafbrydelse. Lige så snart der ikke er strøm på anlægget, går der en alarm, siger vagthavende Jesper Lund, som kan supplere med oplysninger som øjenvidne (eller ørevidne), da han var en af dem, der blev holdt vågen af alarmen.

– Man kunne høre den i lang tid først. Den blev slået fra, men startede så igen og kørte fem-seks gange, fortæller politiets vagthavende mandag eftermiddag.

Strømafbrydelsen blev forårsaget af en fejl på ledningsnettet, oplyser den vagthavende medarbejder hos El-Net Øst.

Nedbruddet blev registreret klokken 02.32, og fem kvarter senere var forbindelsen genetableret alle steder, fortæller eftermiddagens vagthavende. Ud over YX-depotet gik strømmen flere andre steder. Det var ifølge El-Net Øst primært ejendomme på havneområdet, der kortvarigt stod uden strøm.