Den kendte designer Pernille Bülow og direktør af virksomheden af samme navn, oplever ikke selv de problemer, som kollegaen i bestyrelsen for Dansk Industri Bornholm, Kenn Kjellberg, kritiser kommunen for. For sit eget vedkommende er hun ganske tilfreds med erhvervslivets vilkår. Arkivfoto: Berit Hvassum

Erhvervsklimaet får drøje hug – men Pernille Bülow er tilfreds: ‘Jeg er bare en glad bornholmer’

Skønt en ny undersøgelse fra Dansk Industri peger på nogle reelle problemer i erhvervsklimaet på Bornholm, får den kritik fra Søren Femmer Jensen, der er innovationsrådgiver, cand.merc og direktør i konsulentfirmaet Cocreative.

Han mener den mangler nuancer, der gør den misvisende. Innovationsrådgiveren tilføjer, at det dog skal ses i lyset af, at undersøgelsen er en refleksion af den bornholmske erhvervssammensætning.

ERHVERV

Skønt en ny undersøgelse fra Dansk Industri peger på nogle reelle problemer i erhvervsklimaet på Bornholm, får den kritik fra Søren Femmer Jensen, der er innovationsrådgiver, cand.merc og direktør i konsulentfirmaet Cocreative.

Han mener den mangler nuancer, der gør den misvisende. Innovationsrådgiveren tilføjer, at det dog skal ses i lyset af, at undersøgelsen er en refleksion af den bornholmske erhvervssammensætning.

– Erhvervslivet på Bornholm har mange virksomheder, der er afhængige af en tæt kontakt med kommunen i form og tilladelser og fysisk infrastruktur, såsom landbrug, byggeri og turisme. Men hvis man spørger de mere vidensbaserede erhverv, som designbranchen, vil man sandsynligvis se færre negative svar.

Ingen store problemer

Tidende har spurgt en fra designbranchen om, hvad hun synes om erhvervsklimaet på Bornholm.

– For mit vedkommende er jeg bare en glad bornholmer, og jeg driver min virksomhed herovre fra uden de store problemer, siger Pernille Bülow, direktør i Pernille Bülow A/S. Hun  sidder i bestyrelsen i Dansk Industri Bornholm.

Pernille Bülow understreger samtidig, at hun stort set aldrig har brug for at søge tilladelser hos kommunen, men hun ser og forstår frustrationen hos de erhverv, som har det behov.

– Jeg skal ikke kigge længere væk end til vores naboer, som er ved at starte et glaspusteri. Det har taget dem en krig at få de nødvendige tilladelser. Det er urimeligt, når man står og skal drive en virksomhed. Her vil jeg da ønske, vi havde en kommune, som kom ind i kampen, og var medspiller og ikke modspiller.

Business Center Bornholm får derimod ros fra den erfarne erhvervskvinde. Dem er hun jævnligt i kontakt med, ligesom hun også tit er i kontakt med jobcentret om at tage folk i jobtræning.

– Så alt i alt synes jeg Bornholm er et fint sted at drive virksomhed, og jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle anbefale andre at komme herover og starte op.