Sådan så det ud, da der i marts 2019 var borgermøde om byudvikling i Rønne på Raschs Pakhuz. Den model for borgerinddragelse er ikke mulig i en coronatid, så der må findes en ny, så borgerne alligevel kan komme med deres bidrag til udviklingen af Nørrekås og Store Torv, lyder det fra kommunalbestyrelsesmedlem Else Merete Knoop (V). Arkivfoto: Allan Rieck

Rådgivere skal finde model for at inddrage rønneboerne

Et hold af rådgivere med virksomheden Urland i spidsen har fået til opgave at føre udviklingen af Store Torv, Byens Hus og Nørrekås i Rønne tættere på realisering. Vejen dertil går blandt andet via borgerinddragelse, og Else Merete Knoop (V) glæder sig til at se, hvordan det kommer til at foregå i en tid, hvor store borgermøder ikke rigtig er en mulighed.

UDVIKLING

Et hold af rådgivere med virksomheden Urland i spidsen har fået til opgave at føre udviklingen af Store Torv, Byens Hus og Nørrekås i Rønne tættere på realisering. Vejen dertil går blandt andet via borgerinddragelse, og Else Merete Knoop (V) glæder sig til at se, hvordan det kommer til at foregå i en tid, hvor store borgermøder ikke rigtig er en mulighed.

– Deres plan er, at de i 2021 skal nå frem til noget materiale, der kan bruges til en arkitektkonkurrence, så de er nødt til at komme ud og snakke med nogle mennesker. Det kan man også gøre i mindre fora, siger kommunalbestyrelsesmedlemmet om rådgivernes overvejelser.

I sidste uge deltog hun selv i et par inspirationsdage i Musikhuzet, hvor rådgivere, politikere og embedsfolk udvekslede ideer og tanker om Rønnes udvikling. Det skulle egentlig have været en studietur for en styregruppe, men blev lavet om på grund af corona.

– Det var på en meget forsvarlig måde, så jeg tænker, at man godt kan lave noget i en stor sal, hvor man sidder med afstand. Så kan man invitere og lave noget, hvor en står på scenen og så sidder resten nede med afstand. Så jeg tror ikke, det bliver helt umuligt at samles. De helt store borgermøder kan blive lidt svært, men så må man lave nogle små møder med nogle af interessenterne, siger hun.

Else Merete Knoop håber, det bliver sådan, at man kan henvende sig et bestemt sted, hvis man har noget at byde ind med, og som politiker lægger hun vægt på, at borgerne får medejerskab til projektet.

– Jeg håber virkelig, at det bliver nogle spændende år, også for borgerne at være med i debatten om, hvordan Rønne skal blive en spændende hovedby, siger Else Merete Knoop.