Kenn Lending kommer til Rønne den 6. december. Pr-foto

Kenn Lending overtager juleblues

KONCERT

Søndag er der traditionsrig julekoncert i Raschs Pakhuz, Rønne, med Dr. Friis Blues Clinic og co.

På grund af et ulykkeligt dødsfald i den allernærmeste familie deltager guitaristen Perry Stenbäck imidlertid ikke i koncerten “Op under Jul”, som det ellers tidligere har været nævnt her i avisen.

I stedet springer Kenn Lending til, og også han er en erfaren herre, der begyndte at spille guitar allerede i 1963 som otteårig, inspireret af både storebroderen, Stig, og tidens populæreste guitarist, Jørgen Ingmann.

Det faste hold i “Op under Jul” er Thor Backhausen (keyboards), Lars Juul (trommer) og Michael Friis (bas), og julestuen plejer at inkludere to gæster på scenen, nemlig Søren Rislund og Simon Jul.

Sidstnævnte har dog fået forfald, hvorfor Kenn Lending er hidkaldt.

I 1978 mødte han den amerikanske bluespianist og -sanger Champion Jack Dupree, født 1909 i New Orleans, og sammen dannede de duo indtil Duprees død i 1992. Inden da nåede de at spille over 1.000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nordamerika.

Siden har Lending været vidt omkring i musiklivet og spillede blandt andet i slutningen af halvfjerdserne i Jazzklub Vognportens bluesband Blues Nite sammen med blandt andre Troels Jensen og Søren Engel fra Delta Blues Band.

Dette band blev til Kenn Lending Blues Band, da Troels og Søren fik travlt med Delta Cross Band i 1980.

Kenn Lending Blues Band kunne i 2005, med ni pladeudgivelser i bagagen, fejre 25 års jubilæum.