Region Hovedstaden rykker et risikoniveau op

Region Hovedstaden rykker et risikoniveau op
Bornholms Hospital. Foto: Berit Hvassum
| 4. DEC 2020 • 12:55
Af:
tommy-kaas

4. DEC 2020 • 12:55
Region Hovedstaden rykker som den første region op i risikoniveau 4 i det nationale covid-19-varslingssystem, der skal give overblik over smitten og varsle om potentielt kommende restriktioner.

Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Varslingssystemet giver risikovurderinger fra et til fem. Det er første gang, at en region bliver sat til niveau 4.

Bornholm, hvor der torsdag blev registreret én ny smittet med covid-19, ryger med i det øgede risikoniveau i regionen – men der er ikke umiddelbart nye restriktioner på vej, fastslår regionsrådsmedlem Leila Lindén (S) over for Bornholms Tidende.

– Det kan – kan! – komme til at få indflydelse på mere "almindelige" operationer, hvis det bliver rigtig slemt, men umiddelbart tror jeg, vi holder skansen, siger Leila Lindén med henvisning til, at man på hospitalet er i gang med at grave sig gennem bunken af operationer, der er blevet udskudt fra tidligere på året.

Ikke flere mundbind

Leila Lindén afviser, at der kan blive tale om, at man eksempelvis indfører skærpede krav om mundbind eller lignende.

– Sådan bliver det ikke, så vidt jeg er orienteret, siger Leila Lindén.

– Det her er et obs-flag, siger hun.

Bornholm gør det godt

Bornholm har tidligere forsøgt at blive fritaget for at ryge med i Region Hovedstadens pulje, når det handler om risikoen for spredning af corona, men det er fortsat sådan, at vi er en del af hele regionens samlede statistik – trods et lavere tal end mange af regionens andre kommuner kan fremvise.

– Bornholm gør det godt, siger Leila Lindén.

– Folk myldrer ikke sammen, som man gør andre steder. Det virker som om, at bornholmerne har forstået budskabet, og hvis der er ét sted i regionen, man helst vil være lige nu, så er det på Bornholm, siger regionsrådsmedlemmet.