I mere end 20 år har Rønne Byorkester haft øvelokale i Musikhuzet, hvor det også plejer at optræde med en årlig julekoncert. Men ikke længere. Orkestret flytter til musiklokalet på Åvangsskolen i Rønne, hvor det har brug for et depot til noter og instrumenter. Arkivfoto: Allan Rieck

Orkester flytter til skoles musiklokale

FORENINGSLIV

For mange er Rønne Byorkester formentlig lig med pinsemorgen i Ekkodalen, julekoncert i Musikhuzet eller et helt tredje af de arrangementer, hvor orkestret spreder glæde med sin musik. Men det er også en forening, hvor medlemmerne spiller musik sammen uden publikum. Det har i mere end 20 år foregået i Musikhuzet, men fra årsskiftet rykker musikerne ind i Åvangsskolens musiklokale.

Forklaringen er, at orkestrets kommunale tilskud til huslejen ophører ved årets udgang. Der er gjort forsøg på at indgå en alternativ aftale med Musikhuzet, men det er ikke lykkedes. I stedet har Rønne Byorkester fået tilladelse til at bruge musiklokalet på Åvangsskolen.

Så langt, så godt, men ikke helt ideelt. Et rum at øve i er nemlig ikke det eneste, byorkestret har brug for. Det fremgår af en ansøgning, som formand Kaj Erik Mortensen har sendt til regionskommunen om tilskud til et skab i forbindelse med musiklokalet. Orkestret har nemlig et arkiv af noder samt en del instrumenter og materiel, som det vil være for omfattende at bringe frem og tilbage til hver prøve.

Støtte fra fond

Åvangsskolen har allerede sagt god for, at Rønne Byorkester installerer et skab ved musiklokalet. Skabet skal efter planen være på plads i løbet af december, og meldingen fra håndværkeren er, at det vil koste 21.000 kroner efter et rabattilskud på 5.000. Derudover har orkestret fået et tilskud på 5.000 kroner fra Bornholms Brand, og foreningen kan selv finansiere 6.000 kroner.

På sit seneste møde behandlede job-, udviklings- og fritidsudvalget ansøgningen fra Rønne Byorkester, der specifikt søgte et tilskud på 10.000 kroner. Forud for mødet havde koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen indstillet, at udvalget drøftede, om der kunne bevilges et tilskud til det ansøgte formål. Det kunne der øjensynligt godt, for udvalget besluttede at bevilge det ønskede tilskud. René Danielsson fra Dansk Folkeparti stemte imod.

Rønne Byorkester har cirka 20 medlemmer fra hele øen og optræder årligt offentligt ved 12-15 koncerter eller andre arrangementer.