Ni nye smittede – men den lokale corona-kurve ser ud til at være knækket

Ni nye smittede – men den lokale corona-kurve ser ud til at være knækket
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 4. DEC 2020 • 14:09
Af:
jakob-noermark

4. DEC 2020 • 14:09
Covid-19

Fredagens epidemi-opdatering fra Statens Serum Institut bragte nyheden om ni nye positive test blandt bornholmere inden for det seneste døgn. Det er det højeste bekræftede smitteantal i en uge. De ni prøver blev foretaget i onsdags.

Inden for den seneste uge er spredningen af coronavirus på Bornholm ellers tilsyneladende droslet ned. Mellem 26. november og 1. december blev der dagligt konstateret mellem to og fire smittede med covid-19. Det var et markant knæk, når der sammenlignes med de forudgående to uger, hvor der begyndende med 9. november ikke var en eneste dag med færre end fem smittede. Fra 9. til 25. november blev der i gennemsnit bekræftet otte smittede om dagen.

Opbremsningen har haft betydning for Bornholms Regionskommunes incidenstal, der nu ligger på 71. Det angiver, at de 28 bornholmske smittede inden for de seneste syv dage ville svare til 71 personer, hvis kommunen havde 100.000 indbyggere. Der er blevet foretaget 3.963 prøver af personer med bornholmsk adresse i løbet af de seneste syv fuldt opgjorte dage.

Bornholm er den kommune i Region Hovedstaden, der aktuelt har den laveste koncentration af smittede i forhold til befolkningstallet.