Jensen ansætter igen. Foto: Jens-Erik Larsen

Leder: Det går godt – her er tre eksempler

LEDER

Snart har vi levet med virus i et år – og bare udsigten til, at vaccinen er på vej, at hverdagen langsomt vender tilbage, og vi kan begynde at tale om noget andet, kan fylde os med trøst. For corona er ikke bare en alvorlig sygdom. Det er også en mental besættelse, der flyder ud af tv-skærme, avissider og samtaler i det offentlige rum.

Ligesom vi kan vælge at lade os overrumple af det negative, der kan vi med tankens kraft også støde den lurende vinterdepression fra os. Det handler om at tænke rigtigt. For eksempel:

LEDER

Snart har vi levet med virus i et år – og bare udsigten til, at vaccinen er på vej, at hverdagen langsomt vender tilbage, og vi kan begynde at tale om noget andet, kan fylde os med trøst. For corona er ikke bare en alvorlig sygdom. Det er også en mental besættelse, der flyder ud af tv-skærme, avissider og samtaler i det offentlige rum.

Ligesom vi kan vælge at lade os overrumple af det negative, der kan vi med tankens kraft også støde den lurende vinterdepression fra os. Det handler om at tænke rigtigt. For eksempel:

Juleaften risikerer mange at gå forgæves til julegudstjeneste i Skt. Nicolai Kirke i Rønne, fordi der er indført tilmelding til de fire gudstjenester juleaften. Den positive reaktion lyder:

Hvor er det fantastisk, at så mange vil i kirke, at der er indført reservation. Og hvor er det dog en god løsning, menighedsrådet har valgt!

Der er masser af gode eksempler at dvæle ved. Her er tre til din indre opslagstavle fra erhvervslivet.

 

I marts så det
dæleme ikke godt
ud, i september så det
lidt bedre ud, og nu ser
det en del bedre ud

 

I september meddelte en af Bornholms vigtigste industriarbejdspladser, Jensen, at virksomheden havde skilt sig af med 60 procent af medarbejderne. Der er ganske enkelt ikke den normale efterspørgsel på industrielle vaskerier i ferie- og hotelbranchen. De fleste af os kender en, der kender en, der ikke længere har sit arbejde hos Jensen.

Det forlød, at der kunne gå op mod fem år, inden det gamle marked var tilbage. Det er alvorligt. Det kan godt være, at Bornholm kan skaffe stor omsætning og mange arbejdspladser på grund af turismen, og at havvindmølleparker i fremtiden sikrer job til de rigtigt uddannede, men de etablerede industrivirksomheder på Bornholm udgør stadig fundamentet i vores økonomi.

Derfor er dette en vigtig nyhed: For nylig ansatte Jensen Denmark 25 medarbejdere og annullerede flere opsigelser, der allerede var varslet. Det betyder, at en gruppe mennesker går gladere ind i det nye år. Det lyder fra direktør Morten Rask, at ordrebogen måske ser bedre ud end forventet om et år.

– I marts så det dæleme ikke godt ud, i september så det lidt bedre ud, og nu ser det en del bedre ud, lød hans mest optimistiske citat. Det lader vi hænge som en sproglig guirlande.

Læg dertil, at et par håndfulde mennesker fra den 14. december har fået arbejde i pakkeafdelingen i Danish Crown i Rønne, hvilket bringer antallet af ansatte op på 240 i rønneafdelingen. Sidste år på samme tid var der cirka 215 ansatte. Det er jo en hel lille stjernekaster!

Jensen Denmark og Danish Crown tilhører den tunge ende af vores erhvervsliv. Men også foreningen Øko Bornholm afsender små glade sætninger, du kan hænge på dit mentale juletræ. De lokale økologiske producenter er for tiden med på det nye samlingssted Banegaarden i København, der tiltrækker grønne producenter med fokus på bæredygtighed. De er dygtige til at samarbejde og kæmper for en klode i balance.

Det hele peger fremad. Tag det ind og varm dig ved det.