Nordparken i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum

Fraflyttede lejere får varmepenge retur

Rønne Vand og Varme skal i løbet af de kommende tre måneder tilbageføre 43,3 millioner kroner til varmekunderne. Selskabets tilbagebetalingspolitik har fået flere fraflyttere til at hæve pegefingeren, da de føler sig forbigået. Det skyldes, at RVV har valgt en simpel metode, der ikke tager højde for fraflytninger.

Også Bo42 har fået mange henvendelser fra lejere, som enten er flyttet ud af deres bolig for nylig eller står foran en flytning, oplyser Bo42's direktør, Ebbe Frank.

BOLIGER

Rønne Vand og Varme skal i løbet af de kommende tre måneder tilbageføre 43,3 millioner kroner til varmekunderne. Selskabets tilbagebetalingspolitik har fået flere fraflyttere til at hæve pegefingeren, da de føler sig forbigået. Det skyldes, at RVV har valgt en simpel metode, der ikke tager højde for fraflytninger.

Også Bo42 har fået mange henvendelser fra lejere, som enten er flyttet ud af deres bolig for nylig eller står foran en flytning, oplyser Bo42’s direktør, Ebbe Frank.

– Forleden skulle jeg gå hen over torvet, og bare på den tur fik jeg to henvendelser om fjernvarmen, fortæller Ebbe Frank, som er i stand til at berolige nogle af lejerne.

En del af den almene boligorganisations fraflyttere i Rønne behøver nemlig ikke bekymre sig, da varmeforbruget i mange af afdelingerne fordeles ligeligt over hele året og opkræves i 12 lige store rater med aconto-betaling. Omvendt betyder dette princip, at ingen beboere slipper med meget lave varmepriser de kommende måneder.

Dette gælder imidlertid kun for de lejere, som får varmen fra en varmecentral. I nogle af Bo42’s afdelinger har beboerne et direkte kundeforhold til RVV med opkrævning og afregning via RVV, og denne type lejere er sidestillet med boligejere.

Varmeåret løber fra 1. maj 2020 til 30. april 2021, og beboerne i lejligheder koblet til en varmecentral bliver afregnet 1. juli 2021.

“Dette vil som altid omfatte både nuværende og fraflyttede beboere i perioden. Der er således ingen grund til at være bekymret for, om man får sine penge retur, såfremt man har betalt for meget i varme,” skriver Ebbe Frank i en pressemeddelelse om lejere i afdelinger med varmecentral.

På grund af tilbageførslen af de 43,3 millioner kroner skal RVV’s kunder i eget hus ikke betale varme på decembers aconto-regninger, som RVV’s kunder modtager disse dage. Også de næste aconto-betalinger i marts vil være mindre end normalt.

I 2017 og 2018 hensatte RVV store beløb til en straksbetaling til ombygningen på Bornholms Energi og Forsynings kraftvarmeværk. Forsyningstilsynet besluttede i august, at hensættelserne var i strid med reglerne, da pengene var lagt til side, efter at ombygningen var afsluttet.