Foto: Jens-Erik Larsen

Bornholmslinjen sejler ekstrature i julen

TRAFIK

Der skal åbenbart mere end en coronavirus til at holde bornholmske familier adskilt i julen. Det billede tegner sig i Bornholmslinjens bookingsystem, og derfor har rederiet besluttet at indsætte ekstra dobbeltture på de mest travle rejsedage. Det fortæller pr- og kommunikationschef Jesper Maack i en pressemeddelelse.

– Julen er komprimeret på lidt færre rejsedage i år, og juleferierne ser ud til at blive lige så hyppige som tidligere, men lidt kortere. Det kan vi se på bookingerne omkring juledagene, hvor afgange begynder at blinke rødt for udsolgt. Selv om vi stadig kun sælger op til 85 procent af sæderne, og selv om afgangene må melde udsolgt, fordi vogndækket bliver fyldt op, så har Bornholmslinjen besluttet at gøre noget for at skabe mere fleksibilitet og sikre bedre mulighed for afstand i den bornholmske juletrafik, fortæller han.

Konkret betyder det, at Express 1 kommer til at sejle en femte dobbelttur på de dage, hvor det strammer til allerede nu.

Det handler primært om trafikken til Bornholm den 23. december, hvor Express 1 sejler en ekstra dobbelttur klokken 22.30 fra Rønne og klokken 00.30 fra Ystad. Fra Bornholm handler det især om trafikken ud af Rønne den 26. og 27. december. Også de dage sejler Express 1 en ekstra dobbelttur klokken 22.30 fra Rønne og retur klokken 00.30 fra Ystad.