'Naturen har slået mig omkuld. I går brugte jeg to timer på at cykle hjem fra arbejde. Det er en tur, der normalt vil tage 20 minutter'

'Naturen har slået mig omkuld. I går brugte jeg to timer på at cykle hjem fra arbejde. Det er en tur, der normalt vil tage 20 minutter'
Martin Poul Gangelhoff Hansen er ny journalist på Bornholms Tidende. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 3. DEC 2020 • 10:12
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
3. DEC 2020 • 10:12
DAGENS NAVN: Martin Poul Gangelhoff Hansen er nyansat journalist på Bornholms Tidende, hvor han indgår i Sydøst-redaktionen. Har senest været freelance-journalist på motorcykel i USA, hvor han blandt andet har dækket det amerikanske præsidentvalg.

Hvor stammer du fra?

– Født i Odense og er vokset op i Fredericia og Odense.

Hvorfor valgte du at søge et job på Bornholms Tidende?

– Det gjorde jeg, fordi jeg gerne vil arbejde med lokaljournalistik. Med sin beliggenhed midt i Østersøen og en kultur og en historie, der er markant anderledes end resten af Danmark, giver Bornholm nogle muligheder for at lave lokaljournalistik, som det er svært at finde andre steder.

Hvad er dit forhold til Bornholm?

– Jeg er nyforelsket. Før jeg ankom i fredags, har jeg kun været på Bornholm to gange tidligere. Tilsammen har jeg nok tilbragt lidt over to uger på Bornholm.

Hvad er det, du har forelsket dig i?

– Naturen har slået mig omkuld. I går brugte jeg to timer på at cykle hjem fra arbejde. Det er en tur, der normalt vil tage 20 minutter, men jeg måtte stoppe undervejs for at kigge og tage billeder. Og så er der noget med det fællesskab, der er her, som fascinerer mig. Det er noget specielt ved et lille samfund, hvor de fleste har en eller anden relation til hinanden. For eksempel den måde, som Bornholm har stået sammen mod resten af verden i kampen om, hvilken fortælling der skal fortælles om det tragiske drab i Nordskoven.

Hvad betyder ordet lokalsamfund for dig?

– At man er omgivet af folk, som arbejder med og har en fælles hverdag med. Folk, som man kan stole på, og hvor man har en gensidig afhængighed af hinanden. Lokalsamfundet er et sted, hvor man sammen med venner, kolleger og naboer kan føle sig tryg, og samtidig være åben overfor omverdenen.

Hvad har du lavet før?

– Inden jeg kom på universitetet, har jeg blandt andet været soldat og arbejdet som fisker og som slagteriarbejder. Så var jeg seks år på RUC, hvor jeg læste filosofi og journalistik, og da jeg var færdig med det, blev jeg ansat som journalist på TV2 News. Der var jeg i tre år, og det seneste år har jeg rejst rundt på motorcykel i USA, hvor jeg som freelance-journalist blandt andet har dækket det amerikanske præsidentvalg for danske medier.

Hvad gør dig glad?

– Jeg elsker at lave mad til andre. Det er ren hygge at forkæle andre ved at give dem noget lækkert til ganen. Så kan jeg godt lide at skrive kreativt – historier og digte. Det hjælper mig til at sortere mine tanker, det rydder op i både mine følelser og de ting, der flyder rundt i mit hoved.

Hvad gør dig sur?

– Egentlig ikke så meget. Lige for tiden er det dog meget ekstreme konspirationsteoretikere, som fuldstændigt afviser objektive fakta, der irriterer mig. Det udelukker muligheden for diskussion og muligheden for at nå til gensidig forståelse, når man ikke engang kan enes om fakta. Jeg tror, jeg har det sådan, efter at have rejst rundt i USA og har set, hvor galt det kan gå, når ekstreme konspirationsteorier spreder sig voldsomt.

 
 

Martin Poul Gangelhoff Hansen

34 år

Single

Uddannet journalist fra RUC, hvor han også har læst filosofi.

Ankom til Bornholm for en uge siden og bor indtil videre i lejet sommerhus udenfor Rønne