Martin Andersen Nexøs noveller i mindestuerne

Martin Andersen Nexøs noveller i mindestuerne
Illustration: Vibeke Mencke Nielsen (udsnit)
| 2. DEC 2020 • 16:31
Af:
torben-oestergaard-moeller

2. DEC 2020 • 16:31
Som omtalt i Bornholms Tidende forleden påbegyndte Klaus Rödel i 1972 et – mildest talt – længerevarende projekt, da han udgav Martin Andersen Nexøs novelle "Lønningsdag" i et eksklusivt specialtryk i begrænset oplag, illustreret af Vibeke Mencke Nielsen.

Siden har han årligt udgivet en novelle på den måde – og nogle få år to – således, at han for nylig her 48 år senere kunne sætte punktum med novelle nummer 50, "Det daglige brød". Igen illustreret af Vibeke Mencke Nielsen, men i den mellemliggende tid har der hvert år været en ny grafisk illustrator på opgaven.

Lederen af Martin Andersen Nexøs Hus i Nexø, Ingrid Kofod Larsen, gør opmærksom på, at huset holder åbent på fredag, den 4. december, hvor det rent faktisk er muligt at købe nogle af Klaus Rödels specialudgaver af den berømte bornholmske forfatters kortprosa med illustrationer og efterskrift, ligesom huset i øvrigt rummer andre gode antikvariske bøger af og om Martin Andersen Nexø.

Yderligere kan Ingrid Kofod Larsen oplyse at Nexø-huset i løbet af kort tid vil komme i besiddelse af Klaus Rödels restlager af hæfter, hvor der altså bliver endnu bedre chance for at få fingre i et af de små klenodier.