Den nye Hasle-Info åbner i 2021 i rådhuset på torvet i Hasle – i det lokale i stueetagen, hvor Hasle Turistinformation holdt til. Arkivfoto: Allan Rieck

Frivillige tager sagen i egen hånd: ‘Vi skal være bedre mod vores nytilkomne’

TURISME

En gruppe frivillige i Hasle er klar til at åbne et informations- og servicested til at erstatte Hasle Turistinformation, som lukkede i 2019. Hasle-Info ventes at åbne i skolernes vinterferie i 2021.

– Tre af os, Rigmor, Trine, og jeg, var i september med til repræsentantskabsmødet i Hasle Byting, og der kunne jeg se, at vi var på samme plan. Det her går ikke. Man kan jo ikke lukke vores turistinformation. Vi skal være bedre mod vores nytilkomne, siger Britta Helweg-Larsen.

Hun står sammen med Rigmor Skovgaard, Mariann Anker, Karin Pihl og Trine Leerskov i spidsen for en gruppe borgere, der på frivillig basis vil give turister – og hasleborgere – et tilbud om et sted, hvor man kan få noget information om hasleområdet. Det sker i samarbejde med Hasle Turist- og Erhvervsforening og Hasle Byting.

Britta Helweg-Larsen er en af initiativtagerne bag Hasle-Info, som ventes at åbne i skolernes vinterferie. Arkivfoto: Allan Rieck

Samme lokale

Hasle-Info, som man venter bliver navnet, etableres i det lokale i medborgerhuset, Rådhuset, hvor turistinformationen havde til huse. Britta Helweg-Larsen understreger, at det sker i forståelse med Destination Bornholm, som drev turistinformationen.

– Vi har tænkt os at skrue ned for ambitionerne. Der bliver ikke noget til salg, og dagens oplysninger kommer til at afhænge af hvem der nu står der, men vi kommer alle til at have en liste over, hvem man kan ringe til, siger Britta Helweg-Larsen.

Hasle-Info vil kunne udlevere informationsmateriale, som man har mulighed for at skaffe gratis og uden at overtræde nogen rettigheder.

– Lige nu har vi en aftale om at mødes og gøre lokalet i stand igen, og vi klunser os til møbler og inventar, fortæller Britta Helweg-Larsen.

Hasle-Info bliver centrum for forskellige servicefunktioner i byen. En af dem bliver “Hent en bog”, og det bliver muligt at printe og kopiere. Man vil også have mere gang i Haslepakken, som er et tilbud til tilflyttere i området, og her bliver Hasle-Info udleveringssted.

De frivillige har også planer om nye informationstavler på torvet og havnen – og for at skiltene bliver opdateret.

Stor interesse

Britta Helweg-Larsen siger, at man allerede har oplevet en så stor interesse for at være med i projektet, at man ser ud til at være godt dækket ind. De interesserede vil blive inviteret til et informationsmøde.

Planen er at have åbent én gang om ugen året rundt – fredag eftermiddag eller lørdag formiddag. Hasle-Info vil desuden åbne cirka to timer flere dage om ugen i skoleferier, og når der sker noget interessant i Hasle.

 

 

Hasle Turistinformation

Hasle Turistinformation blev drevet af Destination Bornholm, men lukkede ved udgangen af 2019. Det skyldtes, at kommunalbestyrelsen fjernede tilskuddet til driften af turistinformationerne i Allinge, Svaneke og Hasle.