Familieplejen Bornholm lukker ved udgangen af året

Familieplejen Bornholm lukker ved udgangen af året
Familieplejen Bornholm lukker sine aktiviteter på Dovreåvej i Rønne 31. december 2020. Foto: Jacob Jepsen
| 1. DEC 2020 • 17:03

1. DEC 2020 • 17:03
Den 31. december 2020 lukker Familieplejen Bornholm, og derfor er der nu igangsat en afvikling af alle virksomhedens aktiviteter og aktiver. Det skriver Familieplejen Bornholm i en pressemeddelelse.

Dermed slutter 119 års arbejde med Bornholms plejefamilier og plejebørn og et mangeårigt samarbejde med Bornholms Regionskommune for virksomheden Familieplejen Bornholm.

Det slutter efter et omdiskuteret forløb, hvor opgaven med plejefamilier på Bornholm var sendt i udbud. Her tabte Familieplejen Bornholm udbuddet og regionskommunen valgte at hjemtage opgaven per 1. januar 2021.

Familieplejen Bornholms advokat Ea Meyer fremførte i tiden efter en kritik af udbudsprocessen, hvori hun blandt andet fortalte, at hun kunne påvise fejl og lovbrud fra Bornholms Regionskommunes side.

Kommunens administration svarede på kritikken ved at bortvise de fleste kritikpunkter i en redegørelse på kommunens hjemmeside. Ea Meyer fortalte derefter i Bornholms Tidende, at hun ville indsende en klage over processen til Klagenævnet for Udbud. Men da der var en ventetid på minimum tre måneder, var hun og Familieplejen Bornholm klar over, at der ikke ville komme en afgørelse på klagen før 1. januar, hvor regionskommunen hjemtager opgaven med plejefamilierne.

Ifølge pressemeddelelsen fra Familieplejen Bornholm vil alle aktiviteter og udviklingsprojekter, som udspringer af Familieplejen Bornholms hus på Dovreåsvej i Rønne, blive indstillet den 31. december. Bestyrelsen i Familieplejen Bornholm arbejder nu på, at Familieplejen Bornholm kan videreføres som forening.