Brødre skal 14 år i fængsel for drab i Nordskoven

Brødre skal 14 år i fængsel for drab i Nordskoven
Phillip Mbuji Johansen blev dræbt ved en bålhytte i Nordskoven. Foto: Holger Larsen
| 1. DEC 2020 • 12:04
Af:
tommy-kaas

1. DEC 2020 • 12:04
Brødrene Mads Møller og Magnus Møller på 26 og 23 år blev tirsdag middag straffet med fængsel i 14 år for drabet på 28-årige Phillip Mbuji Johansen ved en bålhytte i Nordskoven natten til den 23. juni i år.

Det var et enigt nævningeting, som idømte brødrene straffen på 14 års fængsel.

I forhold til at give en højere straf end udgangspunktet for drab, der er 12 års fængsel, lagde retten vægt på afstumpetheden i volden, der stod på i mindst 15–20 minutter, og hvor brødrene holdt ølpauser undervejs.


Anker dommen

Begge brødres forsvarere oplyser, at de anker dommen til Landsretten. Det sker med henblik på at få brødrene dømt for vold med døden til følge og ikke drab.

Forsvarsadvokat Peter Secher ønsker ikke at svare på spørgsmål foran retten, mens forsvarer Henrik Stagetorn kortfattet fortæller om anken:

– Nu skal sagen i landsretten, siger han.
 


Skyldige i drab

Klokken 9 tirsdag blev de to brødre kendt skyldige for sammen at have dræbt deres ven, 28-årige Philip Mbuji Johansen.

Brødrene udsatte deres offer for voldsomme skader ved en shelterplads i Nordskoven og efterlod ham midt om natten. Han havde efterfølgende 39 læsioner.

De tre dommere og seks nævninge var enige om, at det var drab og ikke vold med døden til følge, som brødrenes forsvarere havde argumenteret for.

Dommere og nævninge lagde i kendelsen vægt på:

* Begge brødre har i mindst 15-20 minutter udsat ofret for særdeles kraftfuld, mangeartet og brutal vold. Det er delvist sket med redskaber, hvilket er blevet kaldt mishandling af en retsmediciner.

* Brødrene har under overfaldet holdt pauser, når ofret var bevidstløs, og de gentoptog volden, når ofret kom til sig selv - herunder at de sparkede ham til bevidsthed.

Nævninge og dommere mener derfor, at brødrene måtte indse det som sandsynligt, at ofret ville dø som følge af de massive skader, de havde påført ham. Det burde de allersenest, da brødrene efterforlod ham om natten ved shelterpladsen og smed hans telefon og sko i et bål, hvor de måtte antage, at han først blev fundet om morgenen.