Foto: Jens-Erik Larsen

Ny helårsåben restaurant skal emme af USA i 50’erne

Jon Andersen, der driver Restaurant 3760, åbner nu endnu en restauration. Den bliver en amerikansk inspireret, fortæller han. Både maden, drikkevarerne og indretningen kommer til at emme af Amerika i 50'erne.

ERHVERV

Jon Andersen, der driver Restaurant 3760, åbner nu endnu en restauration i Gudhjem. Det bliver en amerikansk inspireret grill- og burgerbar, fortæller han, så både maden, drikkevarerne og indretningen kommer til at emme af Amerika i 50’erne.

Menuen står derfor både på hjemmelavede milkshakes, kirsebærcola, pulled pork og grillkylling. Lokalerne indrettes, så de kommer til at ligne en gammeldags diner fra USA med alt hvad det indebærer af røde lædersofaer, sorte borde – og en gammel jukeboks fra 50’erne, der spiller tidstypisk musik.

– Tidligere har jeg på 3760 i ydersæsonen haft stor succes med at sælge god grillkylling og en slags burger, siger Jon Andersen og tilføjer:

– Det koncept bliver ligesom flyttet op i burgergrillen.

Holder åbent året rundt

Burgerbaren åbner i morgen, tirsdag den 1. december, og den kommer til at holde helårsåbent, fortæller Jon Andersen. I begyndelsen bliver det Jon Andersen selv, der kommer til at drive forretningen sammen med en kokkeelev. Det gør de frem til 1. april, hvor han igen åbner for Restaurant 3760. Herefter overlader han den daglige drift i andre hænder, så han ikke skal drive to restaurationer på samme tid.

Arbejdet med at gøre burgerbaren klar er også næsten færdiggjort.

– Vi er færdige med indretningen, vi har fået alle maskiner installeret, og møblerne er ved at blive sat på plads. Så det er nærmer sig, at vi er klar til at åbne dørene, siger Jon Andersen.

Jon Andersen Όbner ny burgerbar i Gudhjem. Foto: Jens-Erik Larsen

Gamle planer, nye tider

Egentlig har Jon Andersen efterhånden længe haft planer om at etablere en burgerbar i Gudhjem. Allerede sidste sommer skrev vi i Bornholms Tidende, at Gudhjem-restauratøren ville åbne en amerikansk inspireret diner i Brøddegade i midten af september 2019.

Men der var simpelthen ikke tid til at gennemføre projektet, forklarer Jon Andersen. I mellemtiden rullede coronakrisen ind over landet, og pludselig var der mere tid til at arbejde på restauranten. Og nu er projektet så i hus.

Coronaen får også indflydelse på hverdagen i burgerbaren – i hvert fald i det kommende stykke tid.

– I første omgang kommer vi mest til at lægge vægt på takeaway. Det er især på grund af restriktionerne om, hvor mange mennesker, man må have siddende, forklarer Jon Andersen.

Den nye burgerbar kommer til at have adresse på Brøddegade 16. Her har der tidligere ligget en bagerbutik.