Lillebror gik amok på politigården: 'Phillip fik som fucking fortjent'

Lillebror gik amok på politigården: 'Phillip fik som fucking fortjent'
Politigården i Rønne. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 30. NOV 2020 • 14:52
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
30. NOV 2020 • 14:52
DRABSSAG

Chefanklager ved Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund, forsøgte under sin afhøring af den yngste af de to brødre, der er tiltalt for drabet på den 28-årige Phillip Mbuji Johansen i en bålhytte i Nordskoven ved Rønne, at tegne et billede af en tiltalt, som har svært ved at kontrollere sit temperament.

Det gjorde hun blandt andet ved at afhøre den tiltalte om en episode, som fandt sted på politigården i Rønne om aftenen den 23. juni, samme dag som drabet havde fundet sted tidligt om morgenen.

Her blev lillebroderen, der tidligere samme dag havde meldt sig selv til politiet, afhørt om volden ved bålhytten.

”Han fik som fucking fortjent”

Under den langvarige afhøring på politigården fik lillebroderen lov til at gå på toilettet, men han mente, at den betjent, som ledsagede ham til toilettet, opførte sig provokerende.

– Jeg var næsten lige kommet ind på toilettet, da han banker på døren og spørger, om jeg snart er færdig, og da vi gik tilbage, blev han ved med at skubbe til mig, selvom jeg bad ham om at lade være, forklarede lillebroderen i retten.

Det fik tilsyneladende hans temperament til at tænde af, for ifølge en politirapport, som anklageren fremlagde i retten, vendte han sig pludseligt og råbte aggreessivt mod betjenten: ”Phillip fik som fucking fortjent. Han fucking voldtog min mor.”

Gav politiet skylden

Det forløb erkendte lillebroderen i retten.

– Hvis politiet ikke havde taget mig med, så var det (volden ved bålhytten, red.) aldrig sket, for så havde han ikke forulempet min mor, tilføjede han.

Her refererede han til, at han i maj måned blev anholdt af politiet, fordi han ved en privat fest i brødrenes mors hjem var meget aggressiv.

Her havde han ifølge eget udsagn set, hvordan Phillip Mbuji Johansen forsøgte at drikke moderen fuld og forsøgte at kysse hende, hvilket havde gjort ham meget ophidset.