Foto: Berit Hvassum

‘Jeg har aldrig set noget som det her’

DRABSSAG

Det tog næsten en time for chefanklager Benthe Pedersen Lund at gennemgå dokumentationen for de i alt 39 skader, som 28-årige Phillip Mbuji Johansen blev påført, da han natten til den 23. juni blev tævet til døde ved en bålhytte i Nordskoven nord for Rønne.

Det gjorde hun med udgangspunkt i den meget omfangsrige obduktionsrapport, som er blevet udarbejdet under ledelse af vicestatsobducent Christina Jacobsen fra Retsmedicinsk Institut på Københavns Universitet.

Nævninge påvirkede

Her gennemgik anklageren et for et de adskillige brandmærker, knoglebrud og vævslæsioner, som blev konstateret, da Phillip Mbuji Johansens lig et par dage efter drabet blev obduceret.

Først de synlige ydre skader, siden de indre kvæstelser, som kun kunne konstateres ved at undersøge liget indvendigt.

Og alt blev illustreret med adskillige detaljerede fotografier, som nævningene og de juridiske dommere havde fået udleveret inden gennemgangen.

Her kunne nævningene, der blev synligt påvirkede, se de skader i form af brændemærker, slaglæsioner, blødninger i hjernen, knuste testikler og skader på lungevævet, som retsmedicinerne havde konstateret.

Har ikke set noget som det her

Vicestatsobducenten, Christina Jacobsen, afgav selv vidneforklaring i retten, hvor hun meget detaljeret svarede på både anklagerens og begge forsvareres spørgsmål.

Adspurgt af anklageren, om hvordan hun ville karakterisere typen og omfanget af volden, svarede Christina Jacobsen:

– Som retsmedicinere ser vi selvfølgelig meget forskelligt, men jeg har aldrig set noget som det her. Det er sjældent vi ser vold i den grad, som det er tilfældet her, med så mange forskellige typer af vold, og påført over så lang en periode.