BŒBålhytten i Nordskoven. Foto: Jens-Erik Larsen

‘Jeg var fuld og havde drukket en halv kasse øl’

Da de to tiltalte brødre natten til den 23. juni bankede 28-årige Phillip Mbuji Johansen til døde, holdt de pause flere gange undervejs i den cirka 30 minutter lange voldsudøvelse.

Det fortalte den ældste af de to tiltalte brødre, da han mandag blev afhørt i retten.

DRABSSAG

Da de to tiltalte brødre natten til den 23. juni bankede 28-årige Phillip Mbuji Johansen til døde, holdt de pause flere gange undervejs i den cirka 30 minutter lange voldsudøvelse.

Det fortalte den ældste af de to tiltalte brødre, da han mandag blev afhørt i retten.

Det skete under anklager Bente Pedersen Lunds meget detaljerede gennemgang af politiets efterforskning af begivenhederne i bålhytten i Nordskoven, som hun afhørte storebroderen om.

Han fortalte, at brødrene forinden havde aftalt, at Phillip Mbuji Johansen skulle have en lærestreg, fordi han flere gange havde haft ”noget kørende” med brødrenes mor. Brødrene havde aftalt, at han skulle slås med knytnæver i ansigtet, og de skulle angiveligt også have aftalt, at de ikke skulle sparke og stampe på Phillip Mbuji Johansen.

Alligevel udviklede brødrenes ”lærestreg” sig til noget, som uden at overdrive kan beskrives som et veritabelt voldsorgie.

Storebroderen erkendte, at han havde slået Phillip Mbuji Johansen på benene, så det ene ben brækkede, at han flere gange havde sparket og stampet ham på kroppen og i hovedet med træsko, og at han hen imod slutningen af volden havde slået ofret i hovedet med en flaske.

Han kunne dog ikke forklare flere snit- og stiksår i begge Phillip Mbuji Johansens hænder, men han erkendte, at han havde haft en kniv med sig, da de tre mødtes ved bålhytten.

Han erkendete også, at han havde slået den dræbte flere gange med en takket ildrager, som blev vist frem i retten.

Besvimede flere gange

Flere gange under voldsudøvelsen besvimede Philip Mbuji Johansen, og det fik ifølge storebroderens forklaring til midlertidigt at stoppe volden, indtil den dræbte igen kom til bevidsthed.

Imens satte brødrene sig ned i bålhytten og drak en øl, mens Philip Mbuji Johansen lå bevidstløs.

Efter den første pause sparkede storebroderen ifølge sin egen forklaring den bevidstløse Phillip Mbuji Johansen i siden for at få ham til bevidsthed igen, hvorefter volden fortsatte.

Hver gang, Philip Mbuji Johansen mistede bevidstheden, holdt brødrene en pause, hvor de drak videre, inden de igen fortsatte volden.

I retten kunne storebroderen ikke forklare, hvorfor han slog med en granrafte, sparkede og stampede, når brødrene havde aftalt at de kun skulle slå med knytnæver.

– Jeg var fuld og havde drukket en halv kasse øl, forklarede storebroderen i retten.

Sagen fortsætter mandag med afhøring af den yngste af de to tiltalte brødre.