Chauffører overholder tidsplan trods vejarbejde

TRAFIK

I øjeblikket pågår en større renovering af Stevelen Bro, der ligger på strækningen mellem Bornholms Kunstmuseum og Gudhjem. Det betyder, at store dele af Helligdomsvej har været afspærret siden 19. oktober.

Afspærringen betyder, at trafikanter på strækningen omdirigeres ad andre veje – og det gælder også de kommunale busser, der normalt kører på strækket. Specifikt gælder det ruterne 1 og 4, der forbinder Nordbornholm med Rønne, og rute 9, der strækker sig fra Rønne over Aakirkeby til Østerlars og Gudhjem.

Tidligere har vi i Bornholms Tidende beskrevet, at busselskabet BAT ikke kunne garantere, at køreplanerne kunne overholdes under renoveringen. Men den tvivl kan konstitueret driftsleder hos BAT, Susanne Haagensen, nu afvise.

– Chaufførerne overholder køreplanen ganske fortrinligt. Det tager maksimalt fem minutter længere, end det plejer, siger hun.

– Jeg har intet hørt, om at de ikke kan overholde planen, og vi har ikke fået nogen klager. Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre.

Eftersom der ikke er de store problemer med at overholde tidsplanen, burde passagerer heller ikke komme for sent til deres busforbindelser, oplyser Susanne Haagensen.

Det er planen, at strækningen åbner igen 1. april 2021.

 

 

De ændrede busruter

Under renoveringen af Stevelen Bro er der ændret i følgende busruter:

• Rute 9 afgang Rø kl 6.41 (mandag til fredag) kører via Røbrovej – Sigtevej – Gudhjemvej til Gudhjem Havn

• Rute 1 strækningen efter Kunstmuseet køres via Klemenskervej – Røbrovej – Sigtevej – Gudhjemvej til Gudhjem Øvre.

• Rute 4 strækningen efter Gudhjem Øvre køres via Gudhjemvej – Sigtevej – Røbrovej – Klemenskervej til Kunstmuseet.

Bemærk, at rute 1 og 4 i Gudhjem holder et lille stykke fra stoppestedet Gudhjem Øvre – nemlig ved f24-tanken.

Kilde: BAT