Viking Atletiks mangeårige formand og leder Preben Mortensen lever videre med sin egen vej ved Rønne Stadion Nord. Foto: Jacob Jepsen

Preben Mortensens Allé bliver indviet senere

TRAFIK

I april delte Viking Atletik en glædelig nyhed med sine medlemmer. Klubbens mangeårige leder Preben Mortensen havde fået en vej opkaldt efter sig, nærmere bestemt det lille stykke mellem Torneværksvej og Rønne Stadion Nords opvisningsbane, hvor han tilbragte et utal af timer som både frivillig og udøver.

At det forholder sig sådan, blev lysende klart for alle i sidste uge, hvor vejskiltet blev sat op: Preben Mortensens Allé.

Forslaget om at omdøbe vejen kom fra Viking Atletik, der på den måde ønskede at hylde sin tidligere formand og igangsætter. Preben Mortensen døde i en alder af 80 år i 2019. Han stiftede Viking Atletik tilbage i 1973 og fungerede som formand for klubben i 1973-1985, 1987-1993 og igen i 1999-2003.

Festligholdelsen af den nye vej må vente, og Viking Atletik regner med at indvie den officielt i foråret, da både myndighederne og DIF fraråder sociale arrangementer.

Preben Mortensens Allé har hidtil været en del af Torneværksvej, og ingen bygninger kommer til at få adresse på alleen.