Arkivfoto

Guide: Fem ting til den sidste weekend i november

Det er november, og aftenerne er efterhånden meget, meget mørke. Heldigvis når vi snart ind i julemåneden, hvor vi kan fejre, at vi snart går imod lysere tider, men først skal vi altså lige klare en sidste novemberweekend, hvor mange arrangementer er aflyst på grund af coronahensyn. Men der sker alligevel lidt derude omkring på øen.

GUIDE

Det er november, og aftenerne er efterhånden meget, meget mørke. Heldigvis når vi snart ind i julemåneden, hvor vi kan fejre, at vi snart går imod lysere tider, men først skal vi altså lige klare en sidste novemberweekend, hvor mange arrangementer er aflyst på grund af coronahensyn. Men der sker alligevel lidt derude omkring på øen.

Hvis du for alvor er efterårs- og coronatræt, og bare trænger til at danse og fyre den af, så er der gode nyheder. Fredag aften kan du nemlig gå helt amok hjemme i din egen stue. Den bornholmske kultur- og eventarrangør Dance Vibration byder nemlig op til dans via streamingtjenesten Twitch.tv. Det foregår fra klokken 20, og du finder eventet på webadressen twitch.tv/dancevibration. Her vil en række dj’s sætte ild til dine fødder og din dagligstue med hård bas og tunge rytmer. Så ryk sofabordet til side, og skru op for højtalerne, hvis du vil slutte arbejdsugen af med et brag.

Hvis du ikke lige er så meget til høj musik og dans derhjemme, så kan du i stedet tage ud og få aktiveret lattermusklerne lidt. I Muzikhuset kan du fredag aften opleve komiker Nikolaj Stokholm, der for tiden turnerer med sit oneman-show “Turen Går Til Nikolaj Stokholm.” Det er Stokholms anden danmarksturné. “Turen går til Nikolaj Stokholm” er en u-vending i “Stokkefars” utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat, skriver Muzikhuset på sin hjemmeside. Showet starter klokken 19, og dørene åbner klokken 18.

Det var fredag. Hvad sker der i weekenden? Søndag er det 1. søndag i advent, og det betyder at, de første julearrangementer så småt begynder denne weekend. Mange juletræstændingsarrangementer er blevet aflyst, men tag alligevel et smut forbi dit nærmeste torv og kig på julelysene. De skal nok blive tændt. Hvis du er til kirkesang, kan du tage til Aakirkeby på søndag. Her synges december traditionen tro ind med kirkens familiekor, hvor koret vil optræde med stemningsfulde sange, skriver Aa Kirke på sin hjemmeside. I år medvirker desuden kirkesanger Lisbeth Lind, Niels Anker, Karin Bienz og kirken organist med musikalske indslag. Kom og tag del i sangen og musikken i Aa Kirke. Søndag den 29. november klokken 17 – 18. Vær opmærksom på, at der kun må være et begrænset antal mennesker i kirken.

Allinge Kirke afholder i år en adventskonkurrence, for alle der har lyst til at være med. I udhængsskabet er der opslået et spørgsmål. Kom et smut forbi kirken, kig på spørgsmålet, og skriv svaret inde på Allinge Kirkes Facebook-side. Hver søndag i adventstiden bliver der udtrukket en vinder blandt de rigtige svar. Vinderen modtager en julekurv. Hver mandag bliver der slået et nyt spørgsmål op, så nu er der ingen undskyldning for at lægge vejen forbi kirken.

Hvis man ikke lige er i humør til juletræer eller kirkegang, så kan man jo altid tage et smut i biografen. Svaneke Bio viser lørdag og søndag den nye, franske film “Sandheden” af den japanske, guldpalmevindende instruktør Kore-eda Hirokazu. “Sandheden” handler om Fabienne, der er en stor og feteret stjerne i den franske filmverden og beundres af mange. I anledningen af udgivelsen af sin selvbiografi vender hendes datter hjem fra New York sammen med sin mand. Gensynet mellem mor og datter bringer hurtigt eskalerende konfrontationer, når sandheder kommer frem i lyset og regnskabet skal gøres op. Medvirkende er Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke. Filmen går i Svaneke Bio lørdag klokken 19.45 og søndag klokken 16. luj