Ejer sigter mod åbning til påske: Samme bodega – men med ændringer

Ejer sigter mod åbning til påske: Samme bodega – men med ændringer
Sådan så der ud på Svaneke Bodega efter branden natten til det nye år 2020. Branden opstod i en markisemotor Søllingsgaard, har Dansk Brand-og Sikringsteknisk Institut tidligere fastslået. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 27. NOV 2020 • 14:15
Af:
laust jordal
| ABONNENT
27. NOV 2020 • 14:15
BRAND

Snart er det et år siden, at Svaneke led et stort tab, da Søllingsgaard nytårsnat brændte ned. Her gik det ud over købmandshandlen og Svaneke Bodega. Siden i sommer har genopbygningsarbejdet stået på, og i sidste uge kunne købmandshandlen, der led færrest skader under branden, genåbne.

Arbejdet med at genskabe Svaneke Bodega er stadig undervejs, men tørstige svanekeboer må stadig vente lidt endnu, før vandhullet på torvet er klar til kunder igen. Det oplyser Mette Sølling, der ejer Søllingsgaard.

– Vi regner med at kunne åbne til påske. Lige nu er håndværkerne i gang med at lave det sidste udenfor. Når de har gjort det, kan de rykke indenfor og komme i gang med at lave interiøret. Der skal bygges nye vægge, sættes plader op og laves gulv, og der skal også bygges en ferielejlighed oven på, siger Mette Sølling.

Samme bodega men med ændringer

Hun understreger, at Svaneke Bodega fortsat vil være Svaneke Bodega, men der kommer til at være nogle små ændringer.

– Bodegaen kommer ikke til at ligne hundrede procent den gamle. Der kommer til at være nogle lidt andre farver på væggene, der bliver lavet en pejs, og det vil blive et ikkeryger-sted. Men udover det vil det stadig være den samme bodega, og vi håber meget på, at vi vil kunne tiltrække det samme klientel af lokale fra Svaneke og enkelte turister, siger Mette Sølling.

Når bodegaen genåber, vil det være med nye ansigter bag baren. Tidligere var det Jette Laursen, der drev bodegaen, men fra genåbningen vil det være Mette Søllings datter Lærke Sølling Jørgensen, der kommer til at drive baren.

Der forelægger endnu ikke nogen konkret åbningsdato, men Mette Sølling håber som nævnt, at det bliver omkring påske.

– Jeg kan jo ikke vride armen om på håndværkerne for at få det til at gå hurtigere. Det tager den tid, det tager, men vi satser på påske, siger Mette Sølling.

– Jeg tror, der er mange, der glæder sig til, at bodegaen åbner igen. Der er flere, der er kommet til mig og har sagt, at de savner bodegaen. Så vi glæder os rigtig, rigtig meget til at kunne byde gæster velkommen igen, siger hun.

Det er Bornholms Byggeforretning, der står for genopbygningen af Søllingsgaard. Mette Sølling kan endnu ikke sige noget om, hvad det kommer til at koste at genopbygge efter branden.