Maria Buchmann.

‘Jeg vil gerne lave bøger, hvor jeg kan få lov til at eksperimentere’

DAGENS NAVN: Maria Buchmann har tegnet, siden hun kunne holde på en kuglepen. Det hun regnede med, der skulle være en hobby, endte med at blive meget mere end det. I dag lever den bornholmskfødte tegner nemlig af at være selvstændig illustrator. Hun har illustreret dette års U-landskalender fra DR.

Hvornår begyndte du at tegne?

– Jamen, jeg har altid tegnet, tror jeg. Jeg tegnede altid i mine skolebøger, og det var bare noget, jeg ikke kunne lade være med. Da jeg var yngre, troede jeg, at det bare var noget, der skulle være en hobby. Da jeg skulle læse videre efter gymnasiet, søgte jeg ind på journalistuddannelsen i Århus og Odense, men kom ikke ind. Som tredjeprioritet havde jeg søgt ind på Kunstakademiet, og der blev jeg accepteret. Så jeg takkede ja og tænkte, at jeg kunne gå der, indtil jeg fandt ud af, hvad jeg virkelig ville – men jeg endte med at blive hængende.

Du er uddannet Production Designer fra Kunstakademiets Designskole – hvad går det ud på?

– Baggrunden for uddannelsen er at producere visuelle koncepter til film og tv. Det handler egentlig om at fortælle historier med billeder. Jeg har illustreret flere børnebøger og skrevet og tegnet mine egne, og i 2014 blev jeg selvstændig illustrator, fordi jeg tænkte, at jeg hellere måtte få min egen virksomhed.

Hvad drømmer du om arbejde mere med?

– Jeg mener generelt, at der er rigtig mange spændende historier derude, der venter på at blive fortalt. Jeg vil gerne lave bøger, hvor jeg kan få lov til at eksperimentere, så det forbliver spændende at illustrere og kreere projekter.

Hvordan fik du muligheden for at illustrere U-landskalderen fra DR?

– På Kunstakademiet gik jeg på linje med Heidi Plugge, der er scenograf på Julefeber (DRs julekalender i 2020 red.), og hun spurgte, om jeg havde lyst til at illustrere til kalenderen.

Hvor på Bornholm er du opvokset?

– I Svaneke, hvor jeg gik på Svaneke Skole, og senere på HF i Rønne. Jeg flyttede fra Bornholm i 2003, og har boet i København siden da.

Kunne du finde på at flytte tilbage til Bornholm?

– Man skal aldrig sige aldrig. Ikke lige nu, men jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer. Mine forældre bor stadig på Bornholm, og dem besøger min familie og jeg ofte i ferierne, så jeg kommer stadig meget på Bornholm.

 

 

Maria Buchmann

36 år

Opvokset i Svaneke

Bor i Dragør

Gift og har en søn på fire år

Uddannet Production Designer, arbejder i dag som selvstændig illustrator samt underviser i billedkunst på en Herlev Billedskole