Udvidelse af Ystad Havn er færdig: Nu kan vi fortsætte udviklingen

Udvidelse af Ystad Havn er færdig: Nu kan vi fortsætte udviklingen
Onsdag var der testanløb i Ystad. Pressefoto
| 26. NOV 2020 • 10:57
Af:
tommy-kaas

26. NOV 2020 • 10:57
En omfattende udvidelse af Ystad Havn er nu færdigbygget. Dermed er nye havnepladser snart klar til at blive taget i brug.

Det fortæller havnen i en pressemeddelelse.

Onsdag blev det første anløb foretaget i den nye havnesektion for at teste, om de nye færgepladser fungerer optimalt. Fra årsskiftet vil de nye færgepladser blive taget i brug mere regelmæssigt, fortæller havnen.

– Havnen har nu endnu bedre betingelser for at fortsætte med at vokse både på passager- og godssiden. Vi ser frem til at byde nuværende og fremtidige rederier velkommen i vores nye havn, siger Björn Boström, administrerende direktør for Ystad Havn, ifølge pressemeddelelsen.

Man har på havnen oplevet "en markant stigning både i gods- og passagertrafik", og på trods af coronasituationen ser det ifølge Ystad Havn ud til, at udviklingen fortsætter.

– Derfor har der været behov for at øge havnens kapacitet som en vigtig investering i udviklingen af trafikken til og fra Bornholm, Polen og nu også Tyskland med den nye færgerute til Sassnitz, lyder det i pressemeddelelsen.

Arbejdet med de nye færgepladser blev taget i maj 2019.

Udvidelsen øger havnens samlede størrelse og inkluderer ud over de effektive færgepladser også nye kajpladser, ankomstområder og områder for told- og grænsekontrol, oplyser Ystad Havn.

– Udvidelsen af havnen har været en forudsætning for at kunne fortsætte med at vokse og bidrage til vækst og beskæftigelse – ikke kun i Ystad, men i hele regionen inklusive Bornholm, lyder det fra Björn Boström.