Tobias Woxholtt, der står bag træhytte-projektet “Varras”, må nu i gang med at lede efter en ny skov til hytterne. Foto: Jacob Jepsen

Trætophytter bliver alligevel ikke opført ved delvist fredet område

TURISME

Folkene bag træhytte-projektet “Varras” skal nu til at se sig om efter en ny lokation til hytterne. Oprindeligt var planen, at træhytterne skulle opføres i et delvist fredet område ved Krashavevej sydvest for Rø golfbane, og i den forbindelse skulle Tobias Woxholtt – idémanden bag projektet – overtage den nærliggende ejendom Birkelund, hvis projektet blev godkendt.

I mellemtiden har ejerne af Birkelund solgt ejendommen, hvilket betyder, at Varras alligevel ikke bliver til noget i det planlagte område.

– Det har ikke været muligt for os at købe gården, før vi havde en godkendt lokalplan, forklarer Tobias Woxholtt som årsag til, at han ikke har overtaget ejendommen tidligere, og tilføjer:

– Vi havde oprindeligt et samarbejde (med ejerne, red.), men det er helt fair, at de beslutter sig for, at de skal videre i livet. Der har været en anden køber, og vi leder videre efter nye skove, hvor vi kan være, siger han.

“Vi glæder os bare til at komme i mål”

Projektet lader til at være lidt af et hjertebarn. Hvad siger du til modgangen?

– Det er okay. Det er sådan det er. Vi har hele tiden vidst, at der var en risiko, selvom de (ejerne, red.) er søde, så skal de videre. Vi er rimelig fattede. Jeg vil faktisk sige, at holdet bag projektet står stærkere. Udover min kæreste og jeg er der også to arkitekter, der er tilknyttet projektet, og vi glæder os bare til at komme i mål med det, siger han.

Har I andre områder i kikkerten til projektet?

– Ikke endnu, da salget skete i sidste uge. Men vi har i samarbejde med kommunen fået en god forståelse for, hvad vi skal kigge efter, siger Tobias Woxholtt og tilføjer:

– Vi synes, det skal gøres ordentligt og gøres på naturens præmisser. Projektet er født at en kæmpe kærlighed til naturen.

Oprindeligt grønt lys fra kommunen

I sidste uge gav økonomi-, erhvervs- og planudvalget ellers grønt lys til, at der bliver samlet ideer og forslag ind til projektet. Det glæder Tobias Woxholtt – på trods af det midlertidige tilbageslag.

– Det er fantastisk. Det er et koncept, vi har arbejdet på i lang tid. Vores mission er at give folk en fantastisk naturoplevelse på Bornholm. At kommunen har set projektet som spændende og noget, der skaber værdi, synes jeg er helt fantastisk, siger han.

 

 

Fakta

Projekt Varras’ ambition er blandt andet at opføre en række træhytter på mellem 15 og 25 kvadratmeter, der skal placeres i fem-syv meters højde i et skovområde på Bornholm.

Egentlig var planen, at de skulle opføres ved Krashavevej, men det kan ikke længere lade sig gøre.